J.W. Anderson: a provokatív dizájner

Az uniszex irányzat kedvelői megőrülnek érte. Mi is imádjuk!

 

 

Jonathan William Anderson ír divattervező, a ma divatos, úgynevezett androgün esztétika mestere. Modelljei messze mellőzik a klasszikus férfi és női vonalak használatát, extrémek és nem minden város utcáira valók.

Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy kollekcióit bármelyik nem képviselői válogatás nélkül viselhetik, mert senki számára nem lesz feltűnő, hogy épp a saját nemének megfelelő ruhát viseli vagy sem.

Az én olvasatomban például leginkább olyanok, mint amilyenekben az Ötödik elem című filmben Milla Jovovich parádézik: őrült, modern, ultraszexi, nagyvilági darabok!

Nagy tömegben például olyan hatást keltenek, mintha a Földet ellepték volna a marslakók és nálunk rendeznének farsangot, amit hihetetlenül élveznek.

Ennek ellenére a magam részéről bátran, boldogan viselném a tervező szinte bármelyik kreációját, különös tekintettel a kisruháira, amelyek óriás fodrokban, szárnyféleségekben, selyemfényben pompáznak.

Nem mondom, hogy mindennapi viselet válna belőlük, de hódítani például megpróbálnék egyik-másik darabban: az a férfi ugyanis, aki egy ilyen kis furcsaságtól megfutamodik, nem az én emberem!

Agatha Seymour – Illés Gabriella

 

Kommentek