Ilyen volt a Mercedes-Benz Fashion Week Budapest 2017

A Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik legfrissebb programpontja a Mercedes-Benz Fashion Week Budapest, amelyet egy különleges helyszínen, a Ludwig Múzeumban szervez meg a Design Terminál. A Múzeum történetében először találkozott bemutató formájában a kortárs művészet és a divat. Az április 1-jén megrendezett divatbemutatók során 13 fiatal magyar tervező mutatta be legújabb őszi-téli kollekcióját, emellett pedig 6 kiegészítő tervező is prezentálta alkotásait a múzeumi térben.

Az idei év újdonságai közé tartozik, hogy a Mercedes-Benz névadó szponzori minősége mellett hazánkban is elindította Design Exchange Programját. Az első magyar design márkanagykövet Áron Eszter, az ÁERON márka alapítója, aki a programnak köszönhetően az őszi nemzetközi divathetek egyik kifutóján prezentálhatja legújabb tavaszi-nyári kollekcióját.
 
FW17 INSPIRÁCIÓS FORRÁSOK:
Az Elysian 2017/18-as őszi-téli kollekciója a téli természetből, azon belül is elsősorban a szibériai Bajkál-tó természeti szépségéből merít.


 
Sármán Nórát a görög mitológia és annak XVIII. századi reneszánsza ihlette meg The Golden Age elnevezésű új kollekciója megalkotásakor.


 
A Celeni tervezője számára a századforduló Budapestjének egyik jellegzetes épülete, a Hajós utca 32. nyújtott inspirációt, melynek részletei időről-időre visszaköszönnek a ruhadarabokon.


 
Zsigmond Dóra legújabb kollekciójának inspirációs alapját Jancsó Miklós Szegénylegények című alkotásának cselekménye, illetve a rendező látás módja biztosította.


 
A Cukovy tervezőpárosa számára az egyidejű létezés és a Vissza a jövőbe című film hangulata, látványvilága és a jelmezek formai kialakítása szolgált inspirációs forrásként.


 
Anna Daubner kollekciójának alapjául Kertész Attila - a POSITION Collective tervezője és festő - absztrakt festményeit használta.


 
A legújabb Tomcsanyi darabokban a ’70-es évek légi utazásainak eleganciája, a nosztalgikus Malév életérzést és a kelet-európai jet-set fáradt luxusa köszön vissza.


 
Konsánszky Dóra inspirációját ezúttal az absztrakt expresszionizmus képi világából és képviselőinek munkásságából, valamit ezzel párhuzamosan az ’50-es,’60-as űrkutatásából merítette.


 
A legfrissebb ÁERON kollekció középpontjában a digitális világ elhagyása, az anyatermészet újrafelfedezése áll, melyhez a romániai Hargita megye természeti adottságai és szabadsága nyújtott inspirációt.


 
Nanushka Suitcase Stories névre keresztelt 2017/18-as őszi-téli kollekciója alapjául az utazás által kiváltott lelkiállapotot választotta.


 
Az USE Unused tervezőpárosának az 1940-es évek szimbolikus alakjából, Karády Katalin karakteréből és életéből merített ihletet.


Vetlényi Alma ECOCollection kollekciója a környezettudatosság négy alappiléréből - hulladék-gazdálkodás, újrahasznosítás, környezetvédelem és fenntarthatóság - inspirálódva született meg.
Az eVe by Eva Remmenyi ékszermárka középpontjában a minimalista és a térbeli vonalvezetés illetve  az extravagancia állnak.
A NES márka tervezője, Szilágyi Andrea minden kollekciójában a fenntarthatóságot tartja szem előtt, melyhez az őszi-téli szenzonban hosszú- és rövidszárú csizmákat készített.
A Rienne Creations ezúttal a BRIDE vonal és a legújabb divatékszer kollekció darabjait, köztük a márkára oly jellemző statement nyakláncokat mutatta be a Ludwigh Múzeumban.
Az AGNESKOVACS Silhouette táskakollekciója formailag a klasszikus sziluett megtörésével játszik, melyhez inspirációért a japán pagodatetők érdekes szerkezetéhez nyúlt vissza .
A VECSEI név által fémjelzett egyedi kalapok és fejdíszek alapértékei az innovatív ötletek és tradicionális technika összefonódása, valamint a szenvedély és a hagyományok tisztelete jellemzi.
 

Kommentek