Éljen a rojt!

A divatban bármi lehetséges, akár a hippi rojt is egy modern szettben.
   

Azt hiszem leginkább az ősz hangulatához illik, az a kicsit talán újszerű, kicsit visszatérő motívum, amit az öltözködésben a rojt jelent. Van egy kis hippi hangulata, amely első ránézésre nem feltétlenül meggyőző, mármint azt a feltételezést illetően, hogy ennek a díszítő elemnek mindenképpen a divatban van a helye, de igen, van létjogosultsága. Az egész ugyanis koncepció kérdése. Az elképzelésé, amely alapján összeállíthatjuk a szettünket és alkalmazhatjuk benne azokat az elemeket, amelyeket a mai divat rojtokkal lát el. Nézzük, hogy is néz ez ki!

Először is teljesen helyénvaló a rojtokkal ellátott szoknya, amire ismét csak Anna Dello Russo példáját tudom felhozni, aki nagyszerűen viseli fűzős vagy gladiátor szandáljával, ikonikus Baleciaga táskájával és egy egyszerű pólóval.

Ugyanilyen merész és mai lehet egy rojtos táska – itt végtelen a variálhatóság, ezért példát nem is mondok – az útmutatás egyszerű: legyen egy kis merészség a szett többi részében is!

Ha pedig csizmán helyezkedik el a rojt - vagyis az outfit legfontosabb szereplője viseli a díszítő elemet - csak nagyon mai, dögös, letisztult, egyszerű, dísz nélküli darabokkal egészítsük ki. Ez a cipő ugyanis már önmagában öltöztet, és nem tűr meg más hangsúlyos elemet maga mellett.

S erről az apróságról önmagunk tekintetében se feledkezzünk meg: ha egy ilyen merész cipőt viselünk, minden tekintet ránk fog szegeződni. De ne essünk kétségbe, a divathoz a szereplés is hozzátartozik, hát ne szégyenlősködjünk, vállaljuk magunkat és élvezzük bátran a pillanatot!

Agatha Seymour – Illés Gabriella

Kommentek