Elindult a jelentkezés a régió legnagyobb divattervezői pályázatára

Ismét nemzetközi kiugrási lehetőséget kapnak a hazai divattervezők. A Design Terminál hatodik alkalommal hirdeti meg a Gombold újra! Közép-Európa pályázatot.

 

A Design Terminál hat ország részvételével hirdeti meg a Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezői pályázatot. Magyarország mellett Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Szerbia és Horvátország fiatal tehetségei szállhatnak versenybe a tízezer euró értékű fődíjért. 

A Gombold újra! pályázat célja a regionális együttműködés erősítése a kreatív iparágak területén, valamint a közép-európai tervezők támogatása, hogy a nemzetközi divatipar látóterébe kerülhessenek. A jutalmazás a vállalkozói kompetenciák fejlesztését célozza. A teljes mezőny legjobb tervezőjének fődíja egy tízezer euró értékű vállalkozásösztönző csomag. A legjobb hazai tervezőt külön is jutalmazzák a Design Terminál Díjjal, mely a Nemzeti Kereskedőház segítségével egy külföldi szakvásáron való bemutatkozást jelent. 

Ezúttal a pályázat az környezettudatosságra épül. Az idei kiírás célja, hogy ösztönözze a régiós és hazai tervezőket a környezetvédelem különböző formáinak és innovatív megoldásainak beépítésére a tervezési és gyártási folyamatokba. A természeti erőforrások megőrzésével és a tudatos újrahasznosítással számos új és hosszú távon fenntartható lehetőség nyílik az öltözködés terén.

További információk és jelentkezés: mbfw-centraleurope.com

Kommentek