Ékszermánia másképpen

Elő a régi és új ékszerekkel, a bizsuval és a drágakövekkel! Vagy ne viseljünk ékszert egyáltalán?
   

Évről évre változnak az ékszerviselési szokások a divatban. Volt, amikor minden ujjunkon illett koktélgyűrűt viselni - de legalább egyen kötelező volt- , és most úgy tűnik, ennek az időnek vége.

Ha ma kinyitjuk a világ vezető divatmagazinjait, szinte egyetlen szetthez sem tartozik ékszer kiegészítőként. Mintha eltűntek volna az ékszerek a divat világából, csupán egy-két oldalt találunk, ahol neves ékszertervező cégek hirdetik legújabb kollekciójukat.

A divat rajongói - elnézve a legmenőbbek Instagram képeiket - úgy látszik, másképp gondolkodnak a kérdésről. Szakítanak az eddigi szabályokkal és viselnek mindent, amit csak otthon találnak. Nem félnek a komoly ékszerek nappali viselésétől, sem a minőségi darabok és egyszerűbb modellek keverésétől: különleges Cartier és Tiffany karkötőiket hétköznapra is felveszik, más ékszereikkel, akár bizsukkal együtt is.

Idén tehát megoszlanak az elképzelések az ékszerek viselést illetően, mi magunk is különböző módon gondolkodunk róluk. Gabi az utóbbi verzióra szavaz, többféle ékszer egyidejű viselésére hétköznap, jómagam az ékszermentes szettek mellett teszem le a voksom, a kérdés mindenkinél egyéni döntésre vár.

Agatha Seymour – Illés Gabriella

Kommentek