Battila & BenceCsalar Fashion Presentation

Április elsején eljön végre a várva várt nap, és Budapesten is bemutatkoznak a Battila & BenceCsalar szemüvegek!

 

Bakó Attila, a Battila concept eyewear megálmodója és Csalár Bence divatújságíró és blogger itthon elsőként alkottak meg egy egyedülálló művészet inspirálta kollekciót, amely kreatív kiteljesedésük eredménye és a művészetbe vetett hitük bizonyítéka. A nyolc alkotás négy művészeti irányzatot ölel fel és kíván reflektálni azok felismerhető stílusjegyeire, az adott műfaj jeles képviselőinek ikonikus alkotásaira, megidézve azokat inspirációs forrásként.

A giccsre, gesztusfestészetre, konstruktivizmusra és koceptualizmusra épülő kreációkat egy nemzetközi mintán alapuló prezentáció keretein belül mutatják be a Tesla.kult falai között. Az eseményen rengeteg meglepetéssel készülnek a szervezők, amely azt követően a Tesla Budapest klubban folytatódik egy after party formájában.

A bejelentés során a közösségi oldalakon bemutatták a nyolc szemüveg egyikét, amely a giccset és annak magával ragadó bujaságát hivatott reprezentálni. Esetében Pierre et Gilles alkotásainak pikáns kisugárzása és szakrális látványvilága egyaránt hatott a tervezőkre a készítés során - csakúgy, mint Jeff Koons szikrázó és részletgazdag művei. A Swarovski kristályokkal díszetett duplakeretes szemüveget füst arannyal borított acetát „kristályok” ékesítik, amelyek kétségtelenül a giccs valódi ízét adják az alkotáshoz. A később prezentált második modell a konstruktivizmus gyermekeként látott napvilágot; olyan nagy művészek híres alkotásai inspirálták, mint Kazimir Malevich és Piet Mondrian. A víztiszta megfestett acetát darabok viseléskor fedik egymást, és szemeinknek egy egészen elképesztő élményt nyújtanak. Általa a festmények mögé tekinthetünk, hogy megtapasztaljuk a művészet mögött rejlő varázslatot.

Gyertek, és legyetek részesei egy általunk megálmodott különleges művészeti galéria megszületésének!

A rendezvény teljesen ingyenes és nyilvános!

Facebook event: www.facebook.com/events/1100780426629832/

#BattilaAndBenceCsalar  

Kommentek