A Human Rights Tattoo végre Magyarországon!

A Human Rights Tattoo projektet a holland művész, Sander van Bussel indította útjára 2012-ben. A művészeti kezdeményezés során az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 6773 betűje egyenként, betűről-betűre kerül fel tetoválásként az emberi jogok elkötelezett barátainak a bőrére, így végül a 6773 ember együtt alkotja majd az emberi jogok élő nyilatkozatát. A 6773 betűből még 3013 szabad.

Az Amnesty International magyar és holland szekciója egyesítette az erőit, hogy a Múzeumok Éjszakája programjakéntelhozzuk ezt a fantasztikus projektet Magyarországra is. A projektnek június 23-án a híres Tyutyu Tattoo ad otthont Budapesten.
 
Azoknak pedig, akik még nem töltötték be a 18. életévüket vagy szeretik az emberi jogokat, de nem szeretnének maradandó tetoválást, a TEMPORARY designer tattoos kínál ideiglenes tetoválásokat a helyszínen. A Nyilatkozat első cikkelyéből készült ideiglenes tetoválásokat Hitka Viktória tervezte.
 


Részvétel
Regisztrálni a helyszínen lehet majd. Érkezéskor mindenki kap egy regisztrációs kártyát a soron következő betűvel. A betű adott, a betűtípus viszont választható, ahogy a tetoválás elhelyezése is. A betűtípust a Human Rights Tattoo betűkatalógusából lehet majd kiválasztani. Miután a betű elkészült, készítünk róla egy közeli képet, amit a Human Right Tattoo weboldalán beillesztünk a sorba az illető személyes üzenetével együtt.
A tetoválás ugyan nincs ingyen, de nem kérünk érte pénzt, mert szeretnénk, ha mindenki részt tudna benne venni. A helyszínen egy becsületkasszát helyezünk el, amibe mindenki annyit dob be, amennyit tud vagy szeretne.
 
Időpont: 2018. június 23. este 6-tól éjfélig
Helyszín: Tyutyu Tattoo, 1075, Budapest Holló utca 3.

Kommentek