A H&M 2019-es őszi-téli Conscious Exclusive kollekciójában az éjszakai csillogás a fenntartható divattal párosul

A H&M Conscious Exclusive kollekciósorozata idén ünnepli tizedik évfordulóját, így ennek köszönhetően a kollekció hangulata egyértelműen ünnepire sikeredett. Az elmúlt korszakok káprázatos partijai, titokzatos álarcos báljai által inspirált kollekcióban a kor divatos szabásvonalai keverednek a megszokott klasszikus fazonokkal  - mindezt egy még fenntarthatóbb módon megalkotva. Most első alkalommal debütál az újrahasznosított sárgaréz, cink és a TENCELTM X REFIBRATM  márkájú lyocell rost, amely pamuthulladékból készül.

Az ősz-téli Conscious Exclusive kollekció szeptember 26-tól lesz elérhető, kizárólag online, a hm.com oldalon. 
 
A Conscious Exclusive kollekció idei második felvonásában egyértelműen a romantikus ruháké a főszerep: a szemet gyönyörködtető kék, rózsamintás báli ruha, a földig érő halványrózsaszín tüll ruha, vagy a fekete-fehér gyémánt mintájú, flitteres miniruha is újrahasznosított poliészter keverékéből készült és biztos magukra vonzzák majd az összes tekintetet. A ruhák mellett meg kell említeni a TENCELTM  márkájú lyocell szálakból és gyapjú keverékéből készült bársony blézert, illetve a vékony kötött felsőket, valamint a részben újrahasznosított üvegből készült gyöngyös mellényt és az újrahasznosított poliészterből készült fodros bársony felsőt, melyek mind ünnepi megjelenést kölcsönöznek. A Conscious Exclusive kollekció az idei divatnak is eleget téve egy egész válogatást hozott a hajcsatokból, melyek a kollekcióhoz hűen fenntartható anyagokból, újrahasznosított cink és sárgaréz keverékéből készültek.
 


“A H&M minden egyes Conscious Exclusive kollekciója úttörő volt a maga módján és nagyon izgalmas, hogy bemutathatjuk a tizedik kollekciónkat, ami azt bizonyítja, hogy sosem állunk meg a fejlődésben és a fejlesztésben. Az idei szezonban is bemutatunk új anyagokat, mégpedig az újrahasznosított cinket és sárgarezet, illetve a TENCELTM X REFIBRATM márkájú lyocellt, amely részben pamuthulladékból származik. Nagyon örülünk és büszkék vagyunk arra, hogy az anyagok, amelyek a Conscious Exclusive kapszula kollekcióinkban debütáltak először, azóta már beépültek a H&M mindennapi kollekcióiba is. Létfontosságúnak tartjuk, hogy a H&M folyamatosan feszegesse a divatvilág határait, és bebizonyítsa a világnak, hogy a divat és a fenntarthatóság kéz a kézben járnak,” mondja Ann-Sofie Johansson a H&M kreatív tanácsadója.
 
“Az őszi-téli Conscious Exclusive kollekció inspirációjául az 1960-as évek titokzatos álarcos báljai szolgáltak.  Azokra a káprázatos eseményekre gondoltunk, amelyek részvétel nélkül, a képeken keresztül is adtak az embernek egy csillogó, ünnepi hangulatot. Olyan darabokat szerettünk volna készíteni, amelyek évek múlva is fontos szerepet játszanak majd a női gardróbokban. A vásárlóink is mind megtalálhatják a személyiségükhöz és hangulatukhoz leginkább passzoló darabokat; reméljük, hogy örömöt okozhatunk ezekkel a ruhákkal és hogy sok, vidám este emlékét fogják őrizni magukban évek múltán is” mondja Ella Soccorsi a H&M designere.
 


A H&M Conscious Exclusive kollekciójáról
A Conscious Exclusive egy rendkívüli, prémium darabokból álló kollekciósorozat, amely az új szezont ünnepelve mutatja be a bővülő lehetőségeket a még fenntarthatóbb divat felé, a fejlődésre és innovációra összpontosítva. Az őszi-téli szezonban az újrahasznosított poliészter, üveg és organikus pamut mellett a H&M büszkén mutatja be az újrahasznosított sárgarezet és cinket, valamint a TENCELTM X REFIBRATM márkájú lyocell szálat.
 


Kommentek