A hegyesorrú cipő, a szezon kedvence

Elég a megfelelő cipőt viselni és miénk lehet az egész világ!

 

 

Bevallom őszintén, először simán átlapoztam a magazinokban a hegyesorrú cipős képeket, mert valahogy nem éreztem magaménak a vonalat. Aztán valamelyik internetes oldalon megláttam Victoria Beckham 2016-os tavaszi–nyári kollekcióját és azon nyomban szerelembe estem. Itt akadt meg úgy a szemem a cipőn, hogy azóta sem tudom levenni róla. Mintha odaragasztották volna! S ezirányú élményeim azóta csak sokasodtak.

A múlt héten egy rendezvényen egyszerre érkeztem a meghívott sztárvendéggel, s míg a liftben egymással szemben álltunk azt figyeltem – természetesen feltűnés nélkül –, hogy milyen gyönyörű cipője van.

Hát igen, elég ha az ember a megfelelő cipőt veszi fel és az övé minden figyelem.

Később, a rendezvényt követő kávézós beszélgetésen ismét szóba került a gyönyörű, hegyesorrú cipője, és ámulattal, csodálattal lelkendeztem az első benyomásról, amely a liftben ért a cipő láttán. Nőies, kecses, merész és kacér volt. Elegáns, lapos sarka egyszerűséget sugárzott, dögös mintázatú, finom szőrrel bevont felsőrésze pedig rögtön felhívta magára a figyelmet.

Hazafelé menet még mindig a cipőkérdés járt az eszemben, s kedvenc balettmesterem jutott eszembe a szemet gyönyörködtető, karcsú, női bokát kiemelő járással kapcsolatban. „Akinek szép bokája van, annak kötelessége mutogatni, mi több, kérkedni vele!” – mondta. „Akinek nincs, az csináljon úgy, mintha!”

Agatha Seymour – Illés Gabriella

Kommentek