A Chloé táskák bűvöletében

Egy nőnek sosincs elég táskája. Nekem legalábbis nincsâ?¦

 

 

Ilyen ez. Az ember beleszeret egy új táskába, és addig nincs nyugta, míg meg nem szerzi magának. A divat pedig nem kedvez a pénztárcánknak, folyton újabb modellekkel keríti be a szívünket, egy kisebbel, egy nagyobbal, egy szögletesebbel vagy épp egy kerekebbel, mint ami tavaly volt – az anyagokat már nem is említem.

Aztán szezononként vannak világmárkák, amelyek tovább nehezítve a választást, valahogy jobb, erőteljesebb kollekcióval hozakodnak elő, mint a többiek. Idén (természetesen kizárólag a Gucci mellett, vagy inkább mögött) a Chloé vezeti a táskaügyi menőség listáját. Olyan szépségekkel hozakodott elő, hogy választani is nehéz közülük, csak annyi lehet biztos ebben az esetben, hogy bármelyik jöhetne közülük.

Azt már megbeszéltük, hogy a Drew alap, az biztosan kell minden nő gardróbjába, az olyan, mint a friss, finom szellő tavasszal, vagy a hulló falevél ősszel.

De itt van az én új kedvencem is a Faye! És nem csak a táska, hanem a stílus miatt is, amit a divatház köré kanyarított. Ellenállhatatlannak találom ezt a 70-es éveket idéző klasszikus táskát farmerral, és az elmaradhatatlan Chloé selyemblúzzal. Van benne valami örök, valami észvesztően dögös, valami ellenállhatatlan, utánozhatatlan, amitől eláll az ember lélegzete. Imádom, hogy finoman, mégis egyértelműen magában hordozza a stílus időtlen védjegyét, hogy egyszerre jelenti számomra Jackie Kennedyt és Jane Birkint, azt a független, magabiztos nőt, akik örök inspirációt jelentenek minden divatrajongónak. Ez a táska egy csoda, bárkinek is van otthon belőle, viselje könnyedén és légiesen, hadd osztozzon a szépségében mindenki, aki csak látja!

Agatha Seymour – Illés Gabriella

Kommentek