Valentin-napi tippek, ha igazán személyre szabott meglepetést szeretnél ajándékozni

Gigantikus dobással és apró figyelmességgel is készülhetsz, a lényeg, hogy tudd, minek örülne a partnered. Ha segítségre van szükséged, olvass tovább!

1. Különleges és szívhez szóló ajándékötletek
Elég egy apró figyelmesség is – mondja Sashalmi Attila, a Meglepkék.hu ügyvezetője. – Egy szerenád, egy szerelmes vers, egy palackpostába rejtett üzenet máris élménnyé teszi a napot kedvesünk számára. Még tovább fokozhatjuk az élményt, ha megrendezzük a dolgot. Például egy futár kézbesíti a palackba zárt üzenetet a párunk munkahelyére. Amikor ő kinyitja a dobozt, megtalálja a palackpostát, és egy kalapácsot, amivel a palackot szét kell törnie.”
Csak egy kis kreativitás kell hozzá. A szerelmes üzenetek – bárhová is rejtjük azokat – mindig romantikát csempésznek az ünnepnapba. Főként, ha olyasmit vetünk papírra, ami csak a párunknak vagy a párunkról szól, egy közös kis titkunk vagy élményünk. Olykor egy szerelmes mondat is elég, amit reggel titokban a kabátzsebbe vagy a tárcába csúsztatunk…
Ha valaki nagyobb meglepetést szeretne, akár egy óriási ponyván is átnyújthatja szerelmi vallomását, kifeszítve a szemközti irodaház oldalára vagy akár egy felüljáróra, ahol kedvese a dugóban szokott rostokolni. Nagyszerű ötlet ez akkor is, ha minden Valentin-napi meglepetés között is a legromantikusabbra készülünk: a lánykérésre.
2. Ha Valentin-nap a nagy nap
Egy romantikus lánykérés olyan élmény, amit még az unokáknak is mesélni fogunk. Tegyük emlékezetessé ezt a napot. Persze, nagy bátorság kell ahhoz, hogy egy férfi romantikus legyen. Ám ha úgy gondol az egészre, mint egy izgalmas és felejthetetlen közös élményre szíve hölgyével, máris más megvilágításba kerülnek a dolgok.
A lehetőségeknek csak a fantázia szab határt. Ma már szinte mindent meg lehet szervezni a grandiózus tűzijátéktól a gyertyafényes privát korcsolyázáson át a helikopteres városnézésnek álcázott lánykérésig” – mondja Sashalmi Attila.
Aki úgy érzi, hogy nincs ötlete, ideje, bátorsága egy meglepetés megszervezéséhez, szakértők segítségét is igénybe veheti, akik akár mindent elvégeznek helyette – az élményajándék igazi iparággá nőtte ki magát az elmúlt években.
Egy jó tanács azoknak, akik különleges meglepetéssel készülnek: „Vigyázni kell, ne buktassuk le magunkat például azzal, hogy túlidegeskedjük a dolgot. Sokszor ez a legnehezebb. Ilyenkor érdemes füllenteni valamit, ami megmagyarázza a szokatlan viselkedésünket. Mondhatjuk például, hogy problémáink vannak a munkahelyen, és ezért vagyunk kicsit feszültek” – javasolja Sashalmi Attila.

3. Ha Ő nem szeretné megünnepelni…
Persze vannak, akik kifejezetten irtóznak a Valentin-naptól. Ha a párunk is ilyen, ne erőltessük rá a romantikázást. Ez azonban nem jelenti azt, hogy meg kellene tagadni önmagunkat. Mi szerezhetünk meglepetést neki, miközben hangsúlyozzuk, hogy tiszteletben tartjuk az ő véleményét, de ez nekünk fontos. Cserébe viszont nem várunk semmit. Legfeljebb egy ölelést.
Jó ötlet az olyan ajándék, amit később közösen felhasználhatunk: például egy kényeztető spa élmény, vagy valami, amire a párunk mindig is vágyott, de még soha nem próbálta ki. Otthon tegyük körbe gyertyákkal a kádat, főzzük meg a kedvenc ételét vagy vigyük el a kedvenc éttermébe, sétáljunk egyet kézen fogva.
Legyen szó akár egy romantikus vacsoráról, akár egy Valentin-napi lánykérésről, az odafigyelés a legfontosabb, és hogy élvezzük az együttlét örömét. Mert azok, akik képesek teljes lényükkel a másikra figyelni, ők tudják valóban átélni és emlékezetessé tenni a jeles napokat. Sőt, a szürke hétköznapokat is.
További ötletek:
Meglepkék.hu

Kommentek