Tíz játék, ami javíthat a gyermekek életén

70 000 gyermekrajzból választotta ki az IKEA azt a 10 alkotást, melyekből valódi puhajáték kollekció készül. A gyerekek által kortársaiknak tervezett SAGOSKATT termékek eladásából befolyt összegből a lakberendezési vállalat rászoruló gyermekek életkörülményeinek javításával foglalkozó magyar partnerszervezeteket / jótékonysági intézményeket támogat.


Az IKEA és az IKEA Foundation Let’s Play – Játsszunk! elnevezésű kampányával
a gyermekek játékhoz való jogát szeretné elismerni, hiszen a világon sokaknak nincs lehetősége biztonságos környezetben játszani és fejlődni. Az IKEA Foundation hat nemzetközi gyerekmentő szervezetnek (Handicap International, Save the Children, Special Olympics, Room to Read, UNICEF, War Child) adományozott e célból 45 millió eurós támogatással világszerte szeretne segíteni a leginkább rászoruló gyermekeken.
 
„Szomorú, hogy nagyon sok olyan hely van a világon, ahol a pusztító körülmények miatt a gyerekek egyszerűen nem lehetnek gyerekek. A Játsszunk! kampány és a partnerszervezetek révén szeretnénk elhárítani minél több, a játékot és a fejlődést hátráltató tényezőt a világ néhány különösen nehéz helyzetben lévő közösségében. Magyarországon abban segíthetnek szerencsésebb körülmények között élők, hogy a SAGOSKATT kollekcióból vásárolnak.” - mondja Per Heggenes, az IKEA Foundation elnök-vezérigazgatója.
 
A Játsszunk! kampány egyik fontos eleme a gyerekek által kortársaik részére tervezett SAGOSKATT puhajátékfigura-kollekció, melyek az alábbi győztes rajzok alapján készültek:
Ausztria – Kék madár
Lengyelország – Boldog pók
Amerikai Egyesült Államok – Szivárványfelhő
Ausztrália – Róka
Németország – Krokodil
Oroszország – Tukán
Japán – Tojás alakú bagoly
Egyesült Arab Emirátusok – Bolyhos oroszlán
Dél-Korea – Lila szörny/sárkány/sün
Bulgária – Egyszarvú kutya


 
Idén a magyarországi IKEA úgy döntött, hogy a 2017-es SAGOSKATT kollekció játékfiguráinak eladásából 2017. október 29-től 2018. április végéig befolyt összeget gyerekekkel foglalkozó magyar partner-, illetve jótékonysági szervezeteknek juttatja el. A három áruház összesen három, az áruházak környezetében működő szervezetet támogat majd készpénzzel. A támogatott szervezetek nevét 2018 májusában teszi közzé a lakberendezési vállalat.
 


 

Az IKEA Csoport


Az IKEA álma: „Szebb hétköznapokat teremteni az emberek többsége számára.” Üzletfilozófiája: jó formatervezésű és praktikus lakberendezési termékek széles választékát kínálni olyan alacsony áron, hogy a legtöbb ember számára elérhető legyen. A teljes IKEA Csoport az INGKA Holding B.V. és az általa irányított szervezetek tulajdonában áll. Az IKEA Csoport, a 11 IKEA franchise vállalat egyike, a világ legnagyobb lakberendezési kiskereskedelmi vállalata, mely 355 áruházat működtet 29 országban. Ezen felül 48 áruház működik franchise rendszerben, az IKEA Csoporton kívül, így összesen 403 áruházban találkozhatnak világszerte a látogatók az IKEA koncepcióval. Az IKEA Csoport áruházai 817 millió látogatót fogadtak a 2017-és pénzügyi év során, ás 2,1 milliárdan látogattak el a vállalat weboldalára. www.IKEA.com.


 

Kommentek