Nyílik a Balaton legújabb levendulása!

A Balaton mellett mindig történik valami, szerencsére: annyi a sztori, hogy néha nem is győzzük cérnával. Mi történik például, ha egy informatikus Balatoncsicsón elhatározza, nem hagyja kárba veszni a hétvégi telke végében árválkodó, kihasználatlan területet? Tervez-számol, aztán csodálkozva nézi, ahogy a természet lilába borít mindent!Laszip Tamásnak köszönhetően június 15-től három hétvégén keresztül vár minket a Szent Balázs-hegyi Levendulás, egy kőhajításra a víztől - és Szentantalfától -, hogy telepakoljuk a kosarunkat levendulával, gyönyörködjünk a kilátásban, és megkóstoljuk a frissítően izgalmas levendulás fröccsöt, amit a szomszédos Gergely borházzal közösen kevernek majd nekünk!


Mikor?
Június 15-17. 9.00 - 19.00
Június 23-25. 9.00 - 19.00
Június 30-Július 1-2. 9.00 - 19.00

Pontosan hol?

Szent-Balázs hegyi levendulás
GPS koordináta:
szélesség: 46.9154034813
hosszúság: 17.687156006
Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról, amit "Levendulás" zászló is jelöl. Onnantól csak követni kell az irányító táblákat!
Mennyiért?
18cm papírzacskó megtöltve: 1000 Ft
Kiskosár megtöltve: 3000 Ft
Egész bokor: 5000 Ft
Megközelítés:
A Gergely Borház alatt
GPS koordináták:
GPS koordináta:
szélesség: 46.9154034813
hosszúság: 17.687156006
Szentantalfát Nagyvázsony felé elhagyva, az első bal kanyar előtt kell letérni a főútról, amit "Levendulás" zászló is jelöl. Onnantól csak követni kell az irányító táblákat!
TÖRTÉNET:
Mi történik, ha egy informatikus elhatározza, nem hagyja kárba veszni a telke végében árválkodó, kihasználatlan területet? Nos, először is, tervez-számol-oszt-szoroz, majd alaposan utána néz, hogy hogyan lehetne a legjobban kihasználni a földet, átgondolja, hogy mitől lenne még szebb a hely, végül pedig beszerzi a legjobb alapanyagot, és alaposan utánakérdez a termesztői praktikáknak. Laszip Tamás legalábbis így csinálta.
A mérnöki pontossággal kidolgozott tervnek köszönhetően, a végeredmény egy elképesztően dús levendula ültetvény, aminek a nagysága és szépsége még Tamást is őszintén meglepte. Első évben még saját maga gyürkőzött neki a szüretnek, de be kellett látnia, hogy ez egyrészt több emberes feladat, másrészt, sokkal jobban örülne neki, ha minél többen örülhetnének vele, és arathatnák le a kezdeményezés sikerét.
Szó szerint.
Kapjunk a lehetőségen, szálljunk bringára, pattanjunk be a kocsiba vagy zakatoljunk a piros-kék vonatokkal az északi parton egészen Szentantalfáig, pontosabban a Szent Balázs-hegyig. Ha megérkeztünk, csukjuk be a szemünket, és szippantsunk egy nagyot a levegőbe. Kövessük az összetéveszthetetlenül lila színű illatot, és miközben a kilátásban gyönyörködünk, találjuk ki, mit is készítünk majd a sok-sok csokor levendulából, amit magunk vagdosunk le Tamás csoda bokrairól.


FACEBOOK:

Kommentek