Mit ajándékozzunk a tanító néninek?

Megoszlanak a vélemények azzal kapcsolatban, hogy adjunk-e ajándékot vagy sem karácsonykor a tanító néninek. Ez a cikk azoknak nyújthat segítséget, akik úgy gondolják, hogy igen.

Gravírozott váza? Ne már!
Én nem vitatkozom, hogy kell-e vagy sem. Mindenki a saját szíve szerint dönt. Jómagam egy aprósággal mindig készülök annak az embernek, akinek a társaságában, és a hatása alatt a gyerekem jóformán több időt tölt el nap nap után, mint velem. Ám, a hideg kiráz attól, amikor a közös karácsonyi ajándéknak gravírozott tollat, naptárat, egyen csokoládét, vagy kozmetikumot akar adni az osztály. Ez a cikk azért íródott, hogy akár együtt, akár külön-külön, de idén valami újat tudjunk ajándékozni, amiben van lélek is, hasznos is, és még örülnek is neki. Lássuk csak mit is.
 
Fűszerek a porondon
Az egyik kedvenc ajándékötletem a fűszer. Szabadon variálható, és testre, illetve karakterre szabható, hogy kinek mit. Lehet játszani az árakkal is, hiszen vásárolhatunk a közös ajándékként igazi luxus fűszereket is, mint amilyen a sáfrány, vagy a bourbon vanília. De az is hasznos ajándék, ha jó minőségű, alap fűszereket válogatunk össze, mint amilyen a fahéj, a fekete bors, vagy a piros paprika. Készíthetünk direkt karácsonyi fűszer csomagot, vagy forralt bor csomagot csillagánizzsal, a ceyloni fahéjjal, zöld kardamommal, szerecsendióval. Ha ezeket a fűszereket olyan delikatesz boltban vesszük meg, ahol bio és fairtrade változatuk is fellelhető, akkor igazi minőségi ajándékot adhatunk.
 
Karácsonyfadíszek
Ez egy olyan ajándék, ami nem foglal sok helyet, és új díszekre mindig szükség van. Ha pedig a tanító néninek éppen nem illene az ajándékozott dísz a fájára, mert mondjuk, az idei arany piros színekben tündököl, a tiéd pedig egy zöld dísz, akkor sincs semmi baj, hiszen a karácsonyfadíszt nem muszáj éppen a fára akasztani, lehet vele a lakást is díszíteni. Aki tud horgolni, az fehér fonalból csodaszép hópelyheket varázsolhat, de az angyalka, sőt egy szép kosárba rendezve a csillogó fenyőtobozok, vagy az arany dió is szép dísz. A nagy kedvenc pedig az illatozó karácsonyfadísz, amit a gyerekekkel együtt is elkészíthetünk. Vigyázat, nem ehető! A hozzávalókat (1 üveg – 190 g - alma-banán kecskeméti bébiétel 80 g, őrölt fahéj, egy evőkanál őrölt szegfűszeg) összegyúrjuk. A „tészta” alá, mielőtt kinyújtanánk, fahéjat szórunk, és kiszúró formákkal kiszaggatjuk a díszeket. Ezek után már csak szárítani kell, vigyázat, nem sütni! 60 C fokon két óra alatt készen is van, és lehet celofánba csomagolni. Mindenképp írjuk rá, hogy vigyázat nem ehető, hanem illatos dísz!
 
Ajándékozz igazi tömjént és mirhát
A karácsony par excellence ajándékait, a tömjént és a mirhát te magad is adhatod. Ezek az anyagok valójában is léteznek, manapság is használjuk őket, mint természetes füstölő anyagokat, de a gyanták porított változatát szokás krémekbe, szappanokba, kozmetikumokba is keverni, hiszen rendkívüli a tisztító és szépítő, sebgyógyító hatásuk. Szóval, ha igazi, természetes tömjént, mirhát vásárolnál, ne a kegytárgyboltban keresd azokat, hanem a természetes füstölőanyagokat forgalmazó Florasense-nél például, ahol több tucat tömjén közül válogathatsz, sőt minden kérdésedre a gyantákkal kapcsolatban választ is kaphatsz. Ha igazán különlegeset keresel, akkor ajánlom neked az omani al-hojari tömjént, mely három színváltozatban is létezik –fehér, sárga, és zöld - és a világ legtisztább, legdrágább tömjénjeként tartják számon.

Kommentek