Minden gin keresi az igazit – a MAYER szörp és a Búzavirág gin megalkotta az első magyar kézműves tonik szirupot

A ginfogyasztás népszerűsége töretlen és - bár számos recept létezik – ez az ital leggyakrabban mégis gin tonik formájában kerül a koktélos poharakba. Nem véletlen, hisz a gin és a tonik párosa verhetetlen, a nyári időszak leghűsítőbb italát adják, minden felesleges mellébeszélés nélkül. Egyetlen titka van a gin toniknak: a magas minőségű, egymáshoz illő alapanyagok.

Nem elég ugyanis, ha a ginünk hibátlan, az ital jelentős részét kitevő toniknak szintén a lehető legjobbnak kell lennie, olyannak, amely a gin ízprofiljához leginkább illik, hogy a végén tökéletes gin tonik kerüljön a poharunkba. 
 
A Mayer-Búzavirág tonik titka, hogy kizárólag természetes alapanyagok hozzáadásával készül úgy, mint a kinin, illetve olyan speciális fűszerkeveréket használnak, amitől összhangba kerül bármelyik minőségi ginnel.
 
Egy üveg tonik sziruppal 25 adag palackozott tonik váltható ki. A magas minőségű termékeiről ismert manufaktúra nem csak egy kitűnő koktélalapanyaggal jelenik meg most a piacon, hanem olyan, környezetbarát szemléletet is magával hoz, amely minden vendéglátóhely és háztartás számára ideális. 
 

A jóval kisebb környezeti terhelés nem csak a csomagolás mennyiségében és annak hűtésében mutatkozik meg. A szállítás karbon-lábnyoma, a raktározás helyigénye és költségei is előnyt jelentenek az üveges tonikokkal szemben. 
 
A tonik szirup ráadásul könnyedén ízesíthető. Amíg az üveges tonikok esetében az utólagos ízesítés minőségromlás nélkül szinte teljességgel elképzelhetetlen, addig a szirupot a fogyasztók, a bártenderek kedvük szerint fűszerezhetik, ízesíthetik, majd a már beízesített, egyedi ízprofillal rendelkező szirupot hígíthatják a számukra megfelelő módon.
 
És íme, egy nagyszerű gin tonik recept: 4 cl Búzavirág gin + 2 cl tonik szirup + 2 dl szénsavas víz és természetesen a jég. Díszítésnek használhatunk szárított narancskarikát.
 
#magyartermek #veddahazait


A Búzavirág Kézműves Ginről
 
A Búzavirág gint a tulajdonosok több éves kísérletezést követően 2019-ben alkották meg a csodálatos györkönyi pincehegyen. A kézműves gin legfőbb ismérve halványkék színe, amelyet a búzavirág szirmának köszönhet. A készítéshez használt 24 összetevő közül a boróka, a hárs és az akác adja az ital fő karakterét. Illata kellemesen édeskés, ízében a boróka és a citrusosság, a lágy, lekerekedett jegyek dominálnak.
 
www.buzavirag.com
 
A MAYER Szörpről
 
A Mayer Szörp 2015-ben alakult. A szörpfőzés gondolata akkor fogalmazódott meg a tulajdonosokban, amikor saját éttermükbe kerestek természetes alapanyagokból készült, tartósítószertől mentes szörpöket. Mivel hosszas keresgélés után sem találták meg az igazit, inkább megfőzték maguknak. A családi vállalkozásként működő szörp üzemükben - saját receptek alapján - csak természetes alapanyagok felhasználásával készítik a prémium Mayer szörpöket és szirupokat, kizárva a mesterséges aromákat és színezékeket. A Mayer Szörp célja, a lehető legjobb minőséget kínálni a fogyasztók számára, megőrizve a gyümölcsök és a fűszerek eredeti ízét.  
 
facebook.com/mayerszorp

Kommentek