Megújult a Belga Sörök Háza

Közeleg a 7. Belga Sörfesztivál, elindult a belgasormester.hu.

 

Új helyszínen, megújult környezetben és nagyobb választékkal várja a belga sörök rajongóit a Belgaco Kft. által üzemeltetett Belga Sörök Háza. Az 1. kerületi Bem rakpart 15. szám alatt található üzletben - hazánkban egyedülálló módon - több mint 230 féle palackozott belga sörkülönlegességből válogathatnak a vásárlók, köztük olyan limitált szériában készült termékekből, amelyeket hazánkban kizárólag itt lehet megvásárolni. A csapolt sörök kedvelői az üzletben maguk is palackozhatnak elvitelre belga söröket, 0,75 literes csatos, visszaváltható üvegbe.

A közelmúltban, a nyitás alkalmából rendezett kóstolón a vendégek megízlelhették a Gulden Draak Brewmasters Edition Nr. 3. névre keresztelt sörkülönlegességét, amely a hazánkban is nagy népszerűségének örvendő Gulden Draak whiskys hordóban érlelt változata. Salamon György, a Belgaco Kft. sörszakértője a teljesség igénye nélkül felhívta a figyelmet a Gouden Carolus Indulgence-ra, amely a világ legjobb barna sörének választott Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Blauw whiskys hordóban érlelt változata. A szakértő ezt követően bemutatta Belgium két legerősebb sörét,  a Bush de Nuits-t, valamint a Bush Préstige-t. Ezt a két típust 6-8 hónapig érlelik olyan tölgyfahordókban, amelyeket korábban Burgundia híres borának, a Nuits-Saint-Georges-nak készítéséhez használtak. A sörszakértő kitért a Kasteel Trignac konyakos hordóban érlelt tripel sörkülönlegességre is.    

Az üzletben számos ritka sör megtalálható „nagyüveges”, 0,75 literes, valamint 3 és 5 literes kiszerelésekben is. A belga gasztronómia iránt érdeklődők eredeti belga Trappista és apátsági sajtok, továbbá csokoládék közül is válogathatnak. Az autentikus sörfogyasztáshoz hozzá tartoznak a belga söröspoharak és kiegészítők, amelyek szintén nagy választékban megtalálhatóak a Belga Sörök Házában.

Frissen csapolt belga sörök elvitelre        

A Belga Sörök Házának újdonsága a PEGAS CrafTap palackozó berendezés. Ennek köszönhetően vásárlók 4 fajta belga sör közül választhatják ki azt, amelyet saját csapolást követően 0,75 literes csattal zárható, visszaváltható palackban hazavihetnek. A palackozó berendezés segítségével az érdeklődők hordóból palackozhatnak habmentesen frissen csapolt söröket.

A megnyitón a Belgaco Kft. Belgiumban készített saját sörei, a Gallica Kriexus 8%-os meggyes ale, valamint a 9%-os Gallica Opus félbarna apátsági tripel közül választhatták ki a vendégek, hogy melyik sört szeretnék frissen palackozva hazavinni.

Elindult a belgasormester.hu

Elindult a www.belgasormester.hu weboldal, amelynek célja, hogy a Belgaco Kft. által Magyarországon forgalmazott belga sörök részletes ismertetésén és népszerűsítésén kívül szélesebb spektrumban bemutassa a belga sörkultúrát. Az oldal folyamatosan frissülő gasztronómiai és kulturális hírekkel, receptekkel, webshoppal, valamint egy rövidesen feltöltésre kerülő sörtérképpel is várja a látogatóak. A térkép abban segít, hogy a sörkedvelők mihamarabb megtalálják az általuk kóstolni kívánt belga sör hazai lelőhelyeit és további kategóriák alapján ki tudják választani, hogy milyen típusú és kategóriájú vendéglátóhelyen szeretnék az elfogyasztani .

7. Belga Sörfesztivál

Május 13. és 15. között újra megrendezésre kerül a Belga Sörfesztivál. A 7. Belga Sörfesztivál helyszíne a Bálna Budapest, ahol 43 belga sörfőzde 205-féle sörét, közülük 61 fajta csapolt sört kóstolhatnak meg az érdeklődők. A Bálnában lehetőség lesz zárt és nyílt térben egyaránt enni-inni, így a látogatók tetszés és igény szerint élvezhetik a szabadtéri szikrázó napsütést, és a belső terem hűvös klímáját. A világon egyedülálló sörkultúra bemutatását célzó három napos fesztivál keretében mindenki megtalálja a maga sörét. 

A látogatók három napon át kalandozhatnak a belga sörök csodálatos világában, egy olyan világban, ahol a sör nem csak egy keserű, és alacsony alkoholtartalmú ital. Ebben a világban a sör lehet édes, savanykás, sőt esetenként akár sós is. A jól ismert keserűséggel karöltve íze akár lefedheti a teljes íz palettát is. Itt a sör lehet könnyebb, mint a víz és testesebb, mint egy likőr. Lehet gyenge, de erőssége esetenként vetekedhet a testes vörösborokéval is. Belga sörök fogyasztása alkalmával azon sem szabad meglepődni, ha annak íze jobban hasonlít egy borra, likőrre, pezsgőre, vagy éppen gyümölcsösebb hatású, mint a frissen facsart gyümölcslevek.  A Belga Sörfesztiválon a teljesség igénye nélkül a csak gyümölcssörből több mint 40 félét lehet majd megkóstolni a közkedvelt meggyesektől a barackoson át egészen az egzotikus kókuszosig és banánosig.

A belépőjegy mellé minden vendég hivatalos fesztiválpoharat kap ajándékba. Jegyek elővételben kaphatóak a Belga Sörök Házában (1011 Budapest, Bem rakpart 15.), valamint az Interticket országos hálózatában és a Jegy.hu oldalon. Az előre váltott jeggyel érkezők egy pohár Gallica Premium Pils sört kapnak ajándékba.

BELÉPőJEGY TÍPUSOK ÉS ÁRAK: „Sörkedvelőknek” 2800 Ft, mely 3 pohár sört, „Sörrajongóknak” 4000 Ft, mely 5 pohár sört tartalmaz.  

NYITVA TARTÁS: 2016. május 13. (péntek): 17:00 - 23:00  2016. május 14. (szombat): 12:00 - 23:00  2016. május 15. (vasárnap): 12:00 - 20:00  

Bővebb információ a fesztiválról: www.belgasor-fesztival.hu, facebook.com/belgasor

Kommentek