Megjelent Justin Timberlake ötödik stúdióalbuma, a Man of the Woods!

A tízszeres Grammy- és négyszeres Emmy-díjas pop/R&B császár Justin Timberlake február 2-án jelentette meg ötödik stúdióalbumát, a Man of the Woods-t, amit máris legambíciózusabb anyagaként emlegetnek, mind hangzását, mind szövegvilágát tekintve.

A lemezen a tradicionális amerikai rock keveredik majd a közreműködők – The Neptunes, Timbaland, Chris Stapleton, Alicia Keys – modern zenei hatásaival. Az album promóvideójából kiderül, hogy a szerzeményekben testet öltött történeteket az énekes fia, felesége, Jessica Biel, és Memphis városában gyökerező életútja inspirálta.
A személyes jelleget pedig tovább erősíti az a tény, amit Justin a Beats 1 rádióműsorban fedett fel; az album címét fia neve inspirálta. Egyszer rákeresett az interneten, hogy mi is a Silas név jelentés és a végeredmény az volt, hogy ”Man of the woods”.
A 16 dalt tartalmazó Man of the Woods albumról már megismerhettük Pharrell Williams produceri munkájának gyümölcsét, az intenzív és disztópikus Supplies-t, a futurisztikus Filthy-t; és nemrég kóstolót kaphattunk a country melódiák hatását ígérő lemez rusztikus oldalából, az akusztikus gitárban dúskáló Say Something által.
 


A Say Something érdekessége, hogy élőben vették fel a La Blogothèque és Arturo Perez Jr. rendezésében. A videó és a hang teljes egészében stúdiós trükközésektől mentes, és az ének is a helyszínen rögzített formájában került felhasználásra. A szerzemény producerei Timbaland és Danja voltak. Ez az anyag igazi felüdülés napjaink popsztárjainak agyonszerkesztett tartalmai után.
A videóban a trendi favágó-outfitet viselő Justin egy elhagyatott szoba homályában szorgoskodik a zenei alapok megalkotásán, majd útra indul a komor, ugyanakkor gyönyörű épületben. Nem kell sokat várnunk, hogy felkapja gitárját, és miután elhalad a fel-felbukkanó zenészek, bandatagok mellett, találkozzon a dal másik „főszerelőjével”, Chris Stapleton country zenésszel, és mennyei jammelésbe kezdjenek. Találkozásuk és a szerzemény csúcspontjának pillanatában a kihalt tér hirtelen megtelik élettel és melegséget árasztó, kórusként funkcionáló közönséggel. A két előadó számára nem ez az első alkalom a közös szereplésre, korábban együtt léptek fel a 2015-ös CMA díjátadó estéjén és a Tennessee’s Pilgrimage Festival színpadán is.
 


Twitter “suttogások” szerint az album legelső beharangazó dala, a Filthy c. szerzemény meglehetősen kívül esik a rajongók megszokott komfortzónáján, és elüt a rádiók mostani kínálatától, éppen ezért egyre nagyobb hype övezi. Írásában és a produceri munkálatokban Timberlake-en kívül Timbaland és Danja is részt vett, illetve James Fauntleroy és Larrance Dopson szintén kivették a részüket a dalszerzés folyamatából. A videó a díjnyertes, úttörő alkotásairól ismert rendező, Mark Romanek keze munkája, aki többek között Taylor Swift, Jay-Z és a U2 számára készített kisfilmeket, és Justinnal is dolgozott már együtt. A Filthy történetében nem 2018-ba, hanem egyesen 2028-ba csöppenhetünk, ahol egy ultramodern konferencián Justin Timberlake Steve Jobs-t idéző feltalálóként nyűgözi le közönségét legújabb, táncoslábú robot-találmányával, miközben a tőle megszokott pop/R&B-vonal is modern elektronikus zenei lüktetéssé transzformálódik.
 


A Supplies sejtelmesen a bőr alá kúszó trap-pop dalához is készült videóklip, aminek utópisztikus képsorait Dave Meyers rendező álmodta meg. Timberlake és Eiza González színésznő mellett a kisfilm kulcsfigurája a szerzemény közreműködője, Pharrell Williams. Egy friss behind the scenes videó alkalmával a Justint és Pharrellt összekötő, szinte baráti szál is említésre kerül.
„Az első személy, akivel elkezdtem dolgozni ezen a projekten, az Pharrell. Ő Virginiában nőtt fel, én pedig Tenessee államban, nagyon hasonló vidékek, ez dél” – meséli közös gyökereikről és az ebből következő közös hullámhosszról Timberlake.
Két nappal a Man of the Woods megjelenését követően, február 4-én a dalok élőben is debütálnak majd a Super Bowl estéjének félidejében, ahol – csakúgy, mint 14 évvel ezelőtt, a felejthetetlen Janet Jackson-incidens idején – Justin Timberlake lesz a sztárvendég.
 


Rendelés az alábbi linken:
https://strm.hu/justintimberlake-manofthewoods

Kommentek