Korai már most készülni a karácsonyra? A IKEA szerint nem! És szerintem sem!

Vannak azok, akik azt vallják, hogy mindent a maga idejében. Meg vannak azok, akik gyűlölik az ünnepeket, és az összes vele járó felhajtást. És vagyok én, meg az IKEA, aki szerint annál jobb, minél előbb karácsony van.

Október 19-én hajnalban kelek, és loholok Soroksárra, hogy elsőként szerezhessem be a gyömbéres kekszet, meg a sünis ajándékzacskót, és teljesen hidegen hagy, ha mások bolondnak néznek érte.
 
Vigyorgok mint a vadalma, és még este is a vaníliás, meg az édes, almás illatú gyertyákat szorongatom. Nekem ez jó. Én így könnyebben vészelem át a cidrit, a szürkeséget, és úgy en bloc a telet (őszt...).
 
Tudom én, hogy ez eszement marketing, és hogy egy háromnapos decemberi ünnepre nem lenne logikus már október végén gyúrni, de kinek ártok vele? Kinek árt az IKEA azzal, ha előbb, és ezáltal tovább lehet kapni a svéd szénsavas, ünnepi itókát?
 
Oké, oké, az talán kicsit erős, hogy száncsengő szól már most a hangszórókból, de... nincs de, az tényleg erős (vagy hát DE!, nekem az is teszik).
 

Ha még mindig olvasol, mert te olyan vagy, mint én meg az IKEA, akkor azért ejtek pár szót a mostani kollekcióról.
 
" A téli időszak lakberendezési trendjei a játék körül forognak idén. A helyteremtés a játékhoz a barátokkal, a szeretteinkkel és játék a konvenciókkal a két fő irányzat. A skandináv és angolszász helyszínek, illetve 50-es, 70-es és 80-as évek stílusainak keverésével kölcsönözhető az otthonokba egyedi és új megjelenés a hűvösebb napok alatt. Az anyaghasználatban a fa, a bársony lesznek középpontban, a legmeghatározóbb színek a méregzöld, mélykék, vörös és fényes arany lesznek, a minták terén a növénymotívumok és kockák a tél favoritjai.
 
Míg tavaly a fehér és szürke, a letisztult alapdarabok jellemezték a téli trendeket, idén a népszerű mese, az Alíz Csodaországban különleges világa ihlette az IKEA VINTER elnevezésű téli kollekcióját. Minden megtalálható benne, ami az ünnepi hangulat megteremtéséhez szükséges: a mesék hangulatát idéző kiegészítők, világítás, ajándékdobozok és csomagolópapírok, karácsonyfadíszek, virágok, sőt az ünnep dísze, a fenyőfa is új külsőben tér vissza. A kollekcióval érkező sütő- és főzőeszközök, terítékek, illetve textíliák játékos mintái könnyedén kombinálhatóak a már meglévő alapdarabokkal és egész évben használhatók. "
 
No, mit gondolsz? Mindenki őrült, aki idejekorán nézeget magának fát, vagy te is rohansz holnap körbenézni?
 

 

Kommentek