Kávékollekció a világ különböző országaiból

Megalkotni a világ legősibb és legkülönbözőbb kávé termőterületeiről valami különlegeset és semmihez sem foghatót: ez volt a Nespresso célja, amikor létrehozta a legújabb, Master Origin kávékollekcióját. Felkutatták azokat a kivételes kávémestereket, akik nem csak ismerik termőterületük adottságait és értékeit, hanem szerettek volna a hagyományos kávéfeldolgozási eljárások újragondolásával a megszokottól eltérőt és egyedit alkotni. Fedezze fel a közös munka eredményét: Indonézia, Etiópia, India, Kolumbia és Nicaragua ízeit, amelyek a kávémesterek szakértelmét és a helyi kávéfeldolgozási tradíciók összhangját hozzák el otthonába.

De mit is jelent ez pontosan? Például bevezették a késői szüretelést Kolumbiában, továbbfejlesztették és újra meghonosították a „Black Honey” eljárást Nicaraguában. A helyi kávémesterekkel együttműködve először kezdtek Robustát termeszteni India monszun által érintett területein, és új eljárásokat dolgoztak ki nedvesen hántolt indonéziai és száraz feldolgozású etiópiai kávékhoz. Így született meg az India, az Indonesia, a Colombia, a Nicaragua és az Ethiopia, vagyis az öt, nagyon különböző karakterű kávé, amely mind a termőterületek, a helyi tradicionális eljárások és a kávémesterek szakértelmének különleges összhangját hozza el nekünk.
 
Ahhoz pedig, hogy megértsük, mitől olyan kivételesek ezek a kávék, miben különböznek egymástól az egyes feldolgozási módszerek, a Nespresso 5 különböző területről magyar mesterembereket kért fel az őszi kampányához, akik tradicionálisan előállított termékeik, és ezek készítése folyamán alkalmazott technológiák révén, könnyen érthető párhuzamokkal mutatják be az 5 Master Origin kávé történetét és a mögöttük rejlő emberi szakértelmet.
 
A közreműködő szakértők: Barna Ádám - St. Andrea Wine&Gourmet Bar, az Év Chefje; Fekete Gergő – Artizán Budapest Kézműves Pékség; Sándor Tamás - Bükki Sajtmanufaktúra; ifjabb Szepsy István – borász; McMenemy Márk - a kert.tv vloggere. A kampánnyal az a Nespresso célja, hogy rávilágítson, milyen fontos szerepet játszik a termőterület, a feldolgozási technika és a kávémesterek kétkezi munkája a kávé kiváló minőségének és a végső ízprofiljának kialakulásában.
 


 
Master Origin Indonesia
Nedvesen hántolt Arabica kávéval
Ízprofil: gazdag és fás
A Master Origin Indonesia íze a nedves hántolás különleges módszerétől ilyen gazdag és bársonyos karakterű, amelyet dohányos ízjegyek és kellemes, trópusi fás illatok tesznek igazán egzotikussá.
 
Master Origin India
Monsoon Robusta kávéval
Ízprofil: intenzív és fűszeres
A Master Origin India kávéban található Robusta szemek a szüret után fél évig a monszun szelek sós levegőjében érlelődnek, így alakul ki bennük a fás, fűszeres ízvilág, illetve a magával ragadó testesség.
 
Master Origin Ethiopia
Száraz feldolgozású Arabica kávéval
Ízprofil: virágos és élénk
A Master Origin Ethiopia egy édes, virágos ízvilágú kávé, amelyben a száraz feldolgozásnak köszönhetően az érett gyümölcsök ízjegyeitől kezdve a narancsvirágig számtalan aroma felfedezhető.
 
Master Origin Nicaragua
„Black Honey” eljárással készült Arabica kávéval
Ízprofil: édes és harmonikus
A Master Origin Nicaragua a kávégyümölcs cukorrétegéből nyeri különlegesen édes, gabonás ízjegyeit, amelyet selymes textúrája tesz felejthetetlenné.
 
Master Origin Colombia
Késői szüretelésű Arabica kávéval
Ízprofil: gyümölcsös és vibráló
A Master Origin Colombia egy frissítően gyümölcsös ízvilágú kávé, amelyben a késői szüretnek köszönhető érett, lekváros illatokat a fekete ribizli és az áfonya vibráló ízjegyei teszik még izgalmasabbá.
 


A Master Origin kávék megvásárolhatók a Nespresso állandó kínálatának részeként világszerte a Nespresso Boutique-okban, online a www.nespresso.com oldalon vagy a 06 80 2582 80-as éjjel-nappal hívható telefonszámon keresztül.

Kommentek