A legmenőbb rántott húsos szendvicset most az OMV árulja

A Costes séfje készített szendvicseket a magyar benzinkutakra.

Feláll a hátamon a szőr a háromszögszendvicstől, és gondolom nem vagyok ezzel egyedül. Amikor az ember benzinkúton kénytelen valami ehetőt vásárolni, sok esetben a rossz és a még rosszabb közül választhat.
A túlárazott, előredobozolt és rossz állagú szendvicsek kevés esetben esnek jól, így én személy szerint mindenképpen támogatom a törekvést a jobb minőségre és a különlegesebb ízekre.
Az OMV VIVA prémium szendvicskínálata jó példa arra, hogy hogyan lehet megújítani egy rendkívül unalmas piacot. Palágyi Eszternek, a Michelin-csillagos Costes étterem séfjének már  ez a negyedik kollekciója, és az ünnepek közeledtét a szendvicsek hangulatai is jelzik.
 
A négy újdonság a következő:
Spenótos cipó körözöttel és chilis sajttal, zöldpaprikával rukkolával és paradicsommal. (Ez a vegetáriánus verzió.)
Imádom a körözöttet, csak úgy magában is, de be kell vallanom, hogy ilyen "spenótos cipós, sokzöldséges” verzióval még én sem találkoztam, pedig… ezt rendszeresíteném reggeli gyanánt.

 
Bécsi perec kemencés sonkával, hagymalekvárral, lágy krémsajttal, dijoni mustárral és jégsalátával.
A család férfi tagja erre csapott le elsőként, és töle is elégedett biccentések érkeztek az étkezés után.

Talán legizgalmasabb a felturbózott rántott húsos szendvics. Rántott karaj burgonyasalátával és kovászos uborkával, kovászolt kenyérben.
Két szép szelet kovászolt kenyér, és még burgonyasaláta is. A nagyétkűek kedvence lesz.

Aszalt szilvás pulykatekercs zsemlés töltelékkel, rusztikus buciban, fodros salátával.
A pulyka a kimarad hálaadás és a közelgő karácsony hangulatfokozója. Talán még valami szósz vagy kence hiányzik belőle, de ez nyilván ízlés dolga.

 
Az Omv koncepciója eddig sikeres volt. November végéig több mint 130 ezret vásároltak meg a  turbó szendókból a töltőállomásokon. A fonottkalács kacsamáj pátévalvolt a kedvenc, amelyet a marhaoldalas burger és a csirkepaprikás vajas pogácsában követett.


Fontos még megjegyezni, hogy a kúton FAIRTRADE minősítésű kávét is kínálnak, amelyet akár környezetbarát kerámiabögrékben is kérhetnek a vásárlók.
A legújabb szendvicskollekció december 1-től 68 OMV VIVA töltőállomáson érhető el országszerte. 
Nektek melyik lesz a kedvencetek?

Kommentek