Víz világnapja: A fürdőmester titka

1992 óta március 22-e a Víz Világnapja. A 2016-os év Víz Világnapi rendezvények nemzetközi kampánya a â??Vizek és mesterségekâ? (Water and Jobs) témakörre fókuszál.

 

Ez a nap azért lesz különleges, mert végre a nagyérdemű közönség is bepillanthat a kulisszák mögé. Az érdeklődők megtudhatják azokat a „titkokat”, amiktől egy fürdő minden igényt kielégítő szolgáltatóvá válik. S a titok nem is titok többé, ha lelepleződik. Ez a célja ennek a napnak is. Megmutatni, leleplezni azoknak az embereknek a munkáját, akiknek naponta az a dolga, hogy a fürdővendégek semmiben se szenvedjenek hiányt.

Az emberek szeretik, ha jól szervezetten mennek a dolgok körülöttük, ha megkapják az őket megillető figyelmet, kiszolgálást. Különösen fontos a zökkenőmentes, minden tekintetben kielégítő szolgáltatás akkor, ha pihenésről, kikapcsolódásról van szó. Sokszor bele sem gondolunk, hány ember összehangolt munkája kell ahhoz, hogy vendégként valahol jól érezzük magunkat. Szerencsére azonban a Magyar Fürdőszövetség mindenre gondol, hiszen számukra az a legfontosabb, hogy a fürdőkbe látogatók maximálisan elégedettek legyenek szolgáltatásaikkal.

Ugyanakkor kiváló lehetőség ez a kampány arra is, hogy a diákoknak jól prezentálva bemutassa, a fürdőkben mely szakmák képviselői dolgoznak, milyen tevékenységet végeznek a napi munka során és milyen tanulmányok szükségesek ahhoz, ha valakinek bármely szakma megtetszik. Bemutatásra kerül többek között a recepciós-, a gyógytornász-, az uszodamester-, a szaunamester munkája is, mely utóbbi manapság a fiatalok körében az egyik legnépszerűbb, wellness területen végezhető munkakör.

A legtöbb fürdőben, uszodában nem csak a gyerekeknek, diákoknak kínálnak programokat, hanem az ide látogató nagyközönségnek is. Számos helyen kedvezményekkel, kiállításokkal, játékos vetélkedőkkel, különleges szauna felöntésekkel vagy a vízhez kötődő színes programokkal, várják a fürdőlátogatókat. A fürdők részletes programjaikról a www.furdoszovetseg.hu weboldalon, illetve a fürdők saját honlapján tájékozódhatnak.

De mindegy is, hogy ki, milyen célból látogat el ezen a napon, vagy héten az ország valamelyik fürdőjébe, mert abban biztos lehet, hogy a Magyar Fürdőszövetség felhívásához csatlakozó fürdők nem hagyják cserben sem a kíváncsiskodókat, sem a kikapcsolódni, felüdülni vágyókat.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. fürdőiben például ilyen programok várnak:

(Széchenyi Fürdő, Gellért Gyógyfürdő, Rudas Gyógyfürdő, Lukács fürdő, Király fürdő, Dagály fürdő, Dandár Fürdő, Csillaghegyi fürdő)

- Idegenvezetés a történelmi gyógyfürdőkben (előzetes bejelentkezés alapján)

- Kulturális programok a történelmi gyógyfürdőkben (Széchenyi fürdő – Four Bones Harsonakvartett, Gellért fürdő – kortárs táncbemutató, Lukács fürdő – Carl Oh és Tomanek: afro-kubai, latin, karibi és brazil dallamok, Király fürdő – hastánc bemutató)

- Rudas fürdő: 20% kedvezmény a 30 perces aroma relax és málytápláló masszírozások árából.

-„Fókuszban az egészség és szépségápolás” – vásár a Széchenyi fürdőben (tanácsadás, kedvezmények, nyeremények)

- Dagály fürdő: 30% kedvezmény az aroma relax masszázsok árából

- Dandár fürdő: tradicionális cigány zene, izgalmas szaunaprogramok

- Csillaghegyi fürdő: úszóverseny 6 kategóriában

Kommentek