A város titkos kertjei ma neked is megnyitják kapuikat

Szeptember 2-án ismét jön a Közösségi Kertek éjszakája. 16 kert, köztük 4 vidéki, és azok kertészei várják a vendégeket programokkal, finomságokkal és sok érdekességgel.

A közösségi kertek olyan apró oázisok a nagyváros sivatagában, amik nem csak az ott kertészkedőknek szereznek sok-sok örömet, de a környékre is jó hatással vannak, olykor láthatatlanul is, hiszen javítják a levegőt, sőt le is hűthetik azt, növelik a biodiverzitást. Most ezekbe az apró, olykor rejtett kertek életébe lehet bekukucskálni szeptember 2-án.
 
A kertek idén is változatos programokkal készülnek: lesz koncert, petanque bajnokság, kemenceavató buli, kézműves programok, növényfelismerő játék, és közös főzés is. Várják a kisebb és nagyobb gyerekeket is, szinte minden kertben lesz valami külön program nekik. Az biztos, hogy mindenhol jó lesz a hangulat. A szervezők hulladékcsökkentő kampányt is indítanak: aki tud, érkezzen saját tányérral, pohárral, így minimalizálni lehet a szemetet az eseményen.
 


 
A csatlakozó kertközösségek:
Budapesten az Árnyas Kert, Békási Kert, Csárdás Kert, Dorottya Kert, Grundk3rt, IBIS Kert, Kerthatár Közösségi Kert, Kisdiófa Kert, Leonardo Kert, Lőrinci Kertelő, Zengő Kert és ZUGkert. Vidéken pedig az Avasi Paradicsom Közösségi Kert (Miskolc), Palotavárosi Közösségi Kert és Szárazréti Közösségi Kert (Székesfehérvár), Nagycsaládos Közösségi Kert (Tompa).
 
A csatlakozó kertek listája és a részletes program megtalálható az esemény facebook-oldalán.
A belépés ingyenes, de lehet adománnyal segíteni a kerteket.
 
https://www.facebook.com
 

Kommentek