Tízparancsolat hétvégi Szigetlakóknak

Nem mindenki olyan szerencsés, hogy egy egész hetet ki tud venni a munkahelyéről, Sziget idején. Ha Te mégis az vagy, könnyedén kiismered majd magad két nap után, de ha például csak két nap, egy hétvége áll a rendelkezésedre, sokkal pontosabban fel kell vázolnod magadban a programot.
A koncertek mellett mindenképpen érdemes egyéb programokon is részt venni, és minél több sátrat meglátogatni. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy a nagyobb színpadok között, néhány pultot megejtve rohangálnak, pedig a Sziget jóval többet kínál ennél. Nem mondom, a főműsoridős fellépők csábítóak, és a Party Arénában is el lehet mosolyogni reggelig. Ha csak a zenei programokra utazol, akkor is nehéz lesz választani, ha pedig színházat és cirkuszt is vállalsz, akkor többször érzed majd döntésképtelennek magad. Nyugalom! Ha betartasz pár alapszabályt, nem fogod rosszul érezni magad, bárhogy is alakuljon az este.    

- Készíts tervet!

Programfüzet, okostelefon, mindegy. Valahol jelöld, hogy mire vagy kíváncsi, nehogy másnap verd a fejed az asztalba, amikor rájössz, hogy lemaradtál egy kedvenc fellépődről.

- Ne csak a magyarokra utazz!

A külföldi fellépőket nem nézheted meg pár hét múlva itthon, ezt mindig tartsd szem előtt.

- Nem baj, ha ismeretlen.

Ha hallasz egy jó zenét, engedj a csábításnak. Legrosszabb esetben megismersz valami újat.

- Nem baj, ha egyedül mész egy koncertre.

Megesik, hogy a barátaiddal nem százszázalékosan egyezik az ízlésed, de ezért még nem kell lemaradnod a kedvencedről. Nyugodtan állj be a tömegbe, nem leszel egyedül.

- Elkésted, lekésted, kihagytad?

És akkor mi van? Semmi. Történt már nagyobb tragédia. Nehogy azért szomorkodd végig a következő koncerteket, mert egyre nem értél oda.

- Énekelj és táncolj!

Had nézzék! Nem kell megijedni, ha nem rejt el a tömeg. A fesztiválon kötelező a jókedv, nem fognak miatta bolondnak nézni.

- Állj szóba idegenekkel!

Nem kell rögtön beköltözni egy szimpatikus fiú sátrába, de barátkozni ér.

- Hagyd otthon a gondot!

Se a holnapi ebéd, se a tegnapi vita nem számít most. Egy hétre, hétvégére, napra, légy most boldog mindenáron!

- Viselj bohém ruhát és sminket!

Lehetsz akár mozisztár, vagy bevállalhatsz egy hétköznapokra erősnek tűnő kiegészítőt. Ilyenkor egy kicsivel többet szabad… vagy sokkal.

- Ne felejts el enni, és vizet inni.

Ha holnap is jókedvűen akarsz felébredni és ha reggelig akarod ropni, kell az energia.

Kommentek