Piknik a város közepén

Szeretnél kikapcsolódni és egy kis időt eltölteni a természetben, de nincs időd arra, hogy valahol vidéken kirándulj? Piknikezz a városban! Keress egy zöld parkot, készíts néhány egyszerű ételt és élvezd az ízélményt, miközben lazítasz és szórakozol. Szegedi Zsófiának, az IKEA Soroksár lakberendezőjének kreatív tippjei most ebben segítenek neked.

Finom ételek és hangulatos tálalás
A piknik központi része az evés. Érdemes olyan ételeket készíteni, amelyek nem csöpögnek vagy kenődnek, így elkerülhetjük, hogy minden maszatos legyen. Egy adag húsgolyó, néhány zöldséges medál remek menü lehet, és persze az édességről se feledkezzünk meg! Nagy sikert arathatunk a saját készítésű fagylaltunkkal, amit egy hűtőtáskában minden gond nélkül magunkkal vihetünk. Érdemes zárható zacskókba csomagolni az összevágott zöldséget, magokat és egyéb szilárd ételeket, így kevesebb helyet foglalnak a kosárban. A többi ételhez pedig válasszunk jól záródó ételtárolót.
 


Megérdemled, hogy kilépj a megszokott kerékvágásból és végre lazíts egy kicsit! Könnyen pihentető hangulatú környezetet varázsolhatsz magadnak a szabadban. A puha strandtörülköző alapkellék, azonban néhány párnával még kényelmesebbé teheted a helyet. LED teamécsesekkel vagy egy napelemes függőlámpával válik igazán meghitté a hangulat. Hunyd be a szemed és hallgasd csendben a madárcsicsergést!
 


Néha kell egy kis szórakozás
 
Élvezzük ki, hogy a szabadban tölthetünk pár órát és gyűjtsünk közös emlékeket. Könnyű szabadtéri tornával egyszerre jól érezheted magad és tarthatod fitten a szervezetedet. A kutyások vihetnek magukkal frizbit, így együtt szórakozhatnak és mozoghatnak kedvencükkel. A gyerekes családoknak érdemes játékokkal is készülni, ugrókötéllel, pétanque-kal.
 

Kommentek