OHMYDEER 2018 – A Fesztiválerdő A MORCHEEBA és az APPARAT is jön az új magyar fesztiválra

Idén augusztusban egy rendkívül izgalmas koncepcióval indul Magyarország első különleges “erdőfesztiválja”, az OHMYDEER. Az augusztus 31. és szeptember 1. között megrendezésre kerülő fesztiválnak a nagy nevek mellett a nem mindennapi helyszín ad plusz töltést. A most induló, kétnapos nemzetközi fesztivált gyönyörű környezetben, Zala megyében, a Nagykanizsa mellett fekvő Csónakázó-tó partján és az Alsóerdőben rendezik meg, ahol a populárisabb nagyszínpad mellett egy kifejezetten érdekesre sikeredett másik színpadot is összehoztak a szervezők Forest Stage néven.

"Murafölde Zala megye és Magyarország legerdősebb vidéke. Itt még a Vadak az urak.” 
 
Ezen központi gondolat mentén kerül idén első alkalommal megrendezésre az OHMYDEER Fesztivál augusztus 31-én és szeptember 1-én, gyönyörű természeti környezetben. A díszletet az egyik színpadhoz a csaknem 2 km hosszú tó partja, míg a másik erdei színpadhoz a csodálatos erdőség és a Dunántúl legmagasabb kilátója adja. A természetes környezeten kívül vizuális világában is egyedi eseményre számíthatunk, LED-ek, érdekes vetítések és dekorációs megoldások formájában.
 
A szándékoltan populárisabb nagyszínpad egyik legismertebb fellépője a világhírű triphop duó, a MORCHEEBA (UK), akik júniusban megjelent új lemezüket mutatják be a fesztiválon, egyetlen magyaroszági turnéállomásként. A másik most bejelentett külföldi zenekar, a szintén alternatív brit rockbanda, a TOPLOADER lesz, a „Dancing in the Moonlight” c. slágerének szerzői. Rajtuk kívül a nagyszínpadon lép még fel ÁKOS, a WELLHELLO, a Blahalouisiana, a HősökSzabó Balázs Bandája és a 30Y.
 
A fesztivál igazi érdekessége a nagy fellépők mellett, hogy a szervezők nagyon izgalmas programot hoztak össze az ún. Forest Stage-re. Itt lép fel dj set-jével a napjainkat meghatározó német elektronikus zene kiemelkedő alkotója, a tavaly ősszel feloszlott Moderat oszlopos tagja, az APPARAT (GER). Itt lesz látható többek közt a holland chill elektronika neves képviselője, a Harm Coolen és Merijn Scholte Albers által alkotott formáció, a WEVAL (NL) is.
 
Mellettük a legfrissebb hazai zenekarok és DJ-k krémjét is megtalálhatják a fesztiválozók. Többek között koncertet ad a Middlemist Red, az idei Primavera-n egyedüli magyarként fellépő Dope Calypso (aki egyben a fesztivál dalát is biztosította), a magyar elektronikus zene egyik ikonja, a Žagar is live műsorral készül, valamint a Fran Palermo, a Run Over Dogs, a Mayberian Sanskülotts, a The Keeymen, a The Nobody Elses, a Panel SurfersSomló Dávid, elektronikus vonalon pedig Akos V, a Route 8Galactic Jackson, illetve Soundbank.
 
"A minőségi zene Délnyugat-Magyarországnak is jár, a muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár" - így szól a fesztivál hitvallása. Ez a szándék a programban és az üzleti koncepcióban is kitapintható, hiszen a nagyszínpad ismertebb, nagyobb tömegeket megmozgató előadóinak köszönhetően tudja a fesztivál megengedni magának, hogy a fővárostól 200 km-re olyan Nyugat-Európában ismert, érdekes fellépőket is elhozzon, amelyre korábban nem volt lehetőség.
 
természetközpontúság nem csupán a helyszínválasztásban nyilvánul meg a szó szoros értelmében, de a szervezők mindent megtesznek, hogy lehetőség szerint minél több környezetbarát megoldást alkalmazzanak úgy, mint lebomló pohár, szelektív szemétgyűjtés vagy elektromos autók a fesztivál helyszínén.
 
A márkákat is valamelyest másképp kezeli az OHMYDEER a nagy és a kisebb fesztiválokhoz képest is: egyrészt nem szeretnének logóáradatot, de nem is zárkóznak el az olyan márkák megjelenésétől, akik nyitottak arra, hogy a molinómegjelenés helyett valami élményszerűt vagy éppen a köz számára hasznosat hozzanak létre a fesztivál kapcsán.
 
Az induló új, nemzetközi fesztivál augusztus végén színvonalas nyárzáró vagy őszi szezonindító hétvégi program lehet, amelyre a szervezők szeretettel várnak mindenkit a Balaton nyugati végétől az M7 autópályán mindössze negyedórányira található nagykanizsai „Fesztiválerdőben”.
 
Állat lesz? Vadállat. 
Oh, my deer.
www.ohmydeer.hu
 
 


A HELYSZÍNRŐL: MURAFÖLDE
A Zalai-dombság legerdősebb vidéke, ahol a világ legnagyobb gímszarvasai élnek. Dombok között, völgyek mélyén megbúvó tavak, patakok és melegvízű források. Csupa földére végződő kis falucska: Pördefölde, Csörnyeföld(e), Tormafölde, Várfölde, Gutorfölde, Szentpéterfölde. Dödölle, vaddisznópörkölt, rókagomba, folyami rák, tökmagolaj, áfonya, szamóca, totyogós rétes. Ez Murafölde.
 
AZ OHMYDEER 5 ALAPELVE:
 
#1 Hangulat vs. profit
Az OHMYDEER egy környezettudatos fesztivál. Cél megőrizni a meghitt hangulatot, amit korlátozott számú jegy értékesítésével tudnak biztosítani, a környezet és a közösség érdekében.
 
#2 Küldetéstudat
A szervezők hisznek a kisfesztiválokban, a meghitt hangulatban. Az igényes zene Délnyugat-Magyarországnak is jár. A muraföldi erdőség a nagyvárosiaknak is jár. Hisszük, hogy egy fesztivál lehet gondolatébresztő és ízlésformáló.
 
#3 Nincs VIP, és nem is lesz
Az OHMYDEER-en az a fontos, hogy egy közösség részeként, mindenki a lehetőségéhez mérten támogassa a kezdeményezést. Ha csak egy like-al vagy megosztással, azzal, ha pedig valaki megengedheti, az erre a célra létrehozott emelt árú támogatói jegy megvásárlásával segítheti az ügyet. Így a szponzoroktól a közönségen át a zenészekig, mindenki egyformán részesévé válhat a fesztivál létrejöttének.
 
#4 Brand-ek: IGEN. Plázahangulat: NEM. 
A fesztivál büszkén áll ki minden cég mellett, aki támogatja a kezdeményezést, és látja a jövőt egy tudatos és felelős fesztivál és közösségének kialakításában. Aki ennek szellemében képes kreativitással helyettesíteni a szokványos megjelenési felületeket. Így az OHMYDEER-en molinótemető helyett, különleges, egyedi élményt nyújtó márkakitelepülésekkel készülnek a támogatók.
 
#5 Közel a természethez
Az OHMYDEER egy természetközeli fesztivál, a szervezők egy valóban környezetbarát megoldásokat alkalmazó fesztivál létrehozását vállalják. Bíznak abban, hogy ez a természet iránti tisztelet jellemzi az OHMYDEER-re érkezőket is.
 
 
ohmydeer.hu 
https://www.facebook.com/pg/ohmydeerfestival
https://www.instagram.com/ohmydeer_festival/

Kommentek