Megjelent a 2018-as Balatoni Gasztrotérkép, és megérkezett a Gasztrotérkép Applikáció

Megérkezett az új generáció a balatoni vendéglátásba! Izgalmas újdonságokkal jelentkezik idén a Balatoni Gasztrotérkép csapata: a mostantól egy kattintással letölthető applikációjukban fiatal hazai vállalkozók új helyeit, friss nyitásokat, és persze a már megszokott prémium vendéglátóhelyeket is bemutatják, a papír alapú kiadvány pedig többszáz ponton elérhető, a balatoni régióban és a fővárosban.
 120 ezer példányban, összesen 64 vendéglátóhellyel a “fedélzeten” - köztük éttermek, borászatok, cukrászdák és szálláshelyek – jelent meg az idei kiadvány. Újdonság, hogy a Gasztrotérképet mostantól digitális formában is használhatjuk, a Balatoni Gasztrotérkép Applikáció iOS-re és Androidra is elérhetővé vált, így egy kattintással megtudhatjuk, hol vannak a hozzánk legközelebbi gasztrocélpontok. 
 
A Balatoni Gasztrotérkép célja továbbra is az, hogy a magas minőségű, lehetőleg nem csak a szezonban nyitva tartó szolgáltatókat népszerűsítse, és segítséget nyújtson a tájékozódásban minden gasztronómia iránt érdeklődő látogatónak. Az idei, ötödik kiadásban rengeteg újdonság szerepel:  külön jelölést kaptak a szezonális helyek, melyek igazán elkötelezettek a magas minőségű vendéglátás iránt, de a legtöbb Gasztrotérképen szereplő szolgáltató továbbra is az egész éves nyitvatartást tűzte ki célul. 
 
Az első kiadás 2015-ben jelent meg, a márka egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára egy, az egész Balatont felölelő, meghatározó gasztro-iránytűvé. Az idei az ötödik térkép, korábban két északi parti, egy déli parti és a tavalyi első, egész Balatont felölelő kiadvány jelent meg. A projektben résztvevő vendéglátóhelyek száma három év alatt megsokszorozódott, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több fiatal vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett “szezon” meghosszabbításában is. 
 
A résztvevő balatoni szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, pálinkafőzde is szerepel a Gasztrotérképen. Vannak családi vállalkozások és nagyobb vállalatok is, régi balatoni “zászlóshajók” és lelkes új szereplők, mindegyikükben közös vonás, hogy saját kategóriájukban kiemelkedőek, és hisznek a Balatoni Gasztrotérkép alapértékeiben. 
 


A készítők idén is piktogramokkal segítik a tájékozódást: idén már a vegetáriánus kínálattal rendelkező helyeket is jelölik, a digitális változatban külön kiemelik, hogy hol lehetséges bankkártyás fizetés, melyek az akadálymentesített szolgáltatók, és persze  feltüntetik, hogy melyik vendéglátóhely kutyabarát, hol van gyerekmenü, panoráma, pincészet/borbolt, szálláshely, melyek az új nyitások, és a szezonálisan nyitva tartó egységek.
 
“Idén a legnagyobb újításunk, hogy sikerült digitális formátumban is létrehoznunk a Balatoni Gasztrotérképet, reméljük, hogy a közönség is nagy lelkesedéssel fogadja majd az Applikációnkat! Hatalmas öröm számunkra, hogy kevesebb, mint 3 év alatt ilyen látványos fejlődés mutatkozik meg a balatoni vendéglátásban, és ennyi új generációs fiatal vállalkozó dolgozik azon, hogy egyre szuperebb desztináció legyen a Balaton. A mi feladatunk az, hogy segítsünk partnereinknek abban, hogy minél több emberhez eljusson a hírük, és minél többen induljanak útnak, és fedezzék fel a régió legjobb éttermeit, borászatait, vendéglátóhelyeit az év 365 napján.” – vélik a Balatoni Gasztrotékép készítői, Szauer Judit alapító, gasztro-kommunikációs szakember, valamint Budavári Dóra, társalapító és főszerkesztő. 
 
A készítők idén is megőrizték a már jól bevált grafikus arculatot, mely Kerekes Kata grafikus kezemunkáját dícséri. A lányok igyekeztek minden eddiginél még látványosabban megjeleníteni meg a Balaton kiemelekedő minőséget képviselő  vendéglátóhelyeit és néhány ikonikus látnivalót is. 
 
 A Balatoni Gasztrotérkép Applikáció (fejlesztő: Makery) ingyenesen letölthető az App Store-ból és a Google Play-ből is, a kiadvány pdf formátumban is bárki számára elérhető a www.gasztroterkepek.hu weboldalról is, a papír alapú Gasztrotérkép pedig továbbra is ingyenes,  kétnyelvű (magyar és angol) és június 1-től megtalálható több, mint százhúsz  kiemelt balatoni és többtucat budapesti turisztikai ponton, a balatoni régióban lévő MOL töltőállomásokon, a Nagyon Balaton fesztiválsorozat egyes rendezvényein, valamint a Gasztrotérképen szereplő 64 partnernél is. 
 
A Balatoni Gasztrotérkép együttműködő partnere 2018-ban a MOL Nagyon Balaton, autos együttműködő partnerük a BMW, terjesztési partnerük pedig a Funzine Distribution. 
 


Balatoni Gasztrotérkép®
Töltsd le a Balatoni Gaszrotérkép Applikációt!
pastedGraphic.png
Weboldal:www.gasztroterkepek.hu
Facebook: www.facebook.com/balatonigasztroterkep
Instagram: @balatonigasztroterkep
Használd a #balatonigasztrotérkép  hashtaget!

Kommentek