Kihajózik a Balatoni KÖR – tartsatok velük, tartsatok velünk!

Rendhagyó helyszínre talált a Balatoni KÖR által életre hívott télen-nyáron nyitva tartó Balatont hirdető 2018/2019-es Gasztropiknik: a rendezvénysorozat utolsó állomása stílusosan a Balaton közepe lesz, ahol a pompás élőzene kiséretében elfogyasztott finom ételek-italok mellett bemutatásra kerül a legújabb Kóstold körbe kiadvány is. 

A gasztropiknikről: 
 
A télen-nyáron nyitva tartó Balatont promótáló Balatoni KÖR Egyesület 2018 őszén hívta életre az öt állomást bejáró Gasztropiknik elnevezésű rendezvénysorozatát. Az eddigi helyszínek: Sümeg, Balatonlelle, Badacsony, Csopak és Köveskál után május 10-én a szántódi révből induló kompon fejeződik be az eseménysorozat.
 
A Balatoni KÖR tagjai olyan minőségi szolgáltatást kínáló vendéglátósok – éttermesek, borászatok, cukrászdák, pálinkafőzők, szállásadók – akik a szezonalitás helyett az egész éves nyitvatartás mellett tették le voksukat. A gasztropiknik rendezvénysorozat időpontjait az eddig leginkább fókuszban lévő nyár helyett a szervezők szándékosan az őszi-téli napokra időzítették. Az esemény keretén belül a közönségnek lehetősége van megismerkedni a tagok által kínált ételekkel-italokkal, kiegészülve kézművesekkel, gyerekeknek szóló játékokkal, mindezt élőzene kíséretében. 
 
A gasztropiknikkel kapcsolatosan Tóth Balázs (BL Yachtklub) ötletgazda, a Balatoni KÖR alelnöke elmondta: „Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikeres a GasztroPiknik sorozat. A sok éves munka végre meghozta gyümölcsét: egyre hosszabbodik a balatoni szezon, és egyre több vendéglátóhely dönt úgy, hogy leszámol a szezonalitással és egész évben nyitott kapukkal várja a vendégeket, amelynek gazdaságélénkítő hatását a vállalkozókon kívül az önkormányzatok is egyre inkább megérzik.”
 


Kóstold körbe kiadvány
 
A Balatoni KÖR megalapulásának egyik fő gondolatisága szerint a tagok egymást is előszeretettel ajánlják vendégeiknek, mint olyan minőségi szolgáltatókat, ahol csalódásmentesen lehet élvezni a magyar turizmusban rejlő lehetőségeket. A tagokról való tájékozódást a kezdetek óta segíti a Kóstold körbe elnevezésű kiadvány, amely 2018 nyár elején térkép formájában került a vendéglátóhelyekre, illetve jelent meg az újságárusoknál a Magyar Konyha gondozásában. 
A kiadvány harmadik kiadását a Gasztropiknik utolsó állomásán, a kompon mutatják be a Balatoni KÖR tagjai. 
 


Gasztropiknik a kompon
 
Mire számíthatsz, ha a Balatoni KÖRrel tartasz a kompon?
 
A Balaton körüli legszínvonalasabb termelők (éttermek, borászatok, cukrászdák) ételei-italai mellett pompás zongoramuzsika (Ökrös Károly – Budapest Bár) kíséretében az Egyesület tagjai „vízre bocsátják“ a legújabb Balatoni KÖR Kóstold körbe kiadványt: ennek a segítségével könnyedén lehetséges tájékozódni a tó körüli egész évben nyitva tartó színvonalas helyekről, legyen szó a Balaton bármely pontjáról. 
 
Az előzetes érdeklődésre való tekintettel két időpont került meghirdetésre: 
 
2019. május 10 13-15h
2019. május 10 16-18h
Indulás – érkezés: Szántódi rév
 
Tipp! Északi partról érkezők akár a menetrend szerinti komppal is érkezhetnek, ahonnan 8 perc az út. 
 
A részvétel előzetes jegyvásárláshoz kötött, a jegyár: 4.900,-Ft, amely tartalmaz két pohár bort és egy főételt, amelyet a káprázatos balatoni 360 fokos panoráma mellett, Ökrös Károly kiváló zongorajátéka kíséretében fogyaszthat el minden kedves vendég. 
 
Jegyvásárlás: https://kostolom-muhely.hu/kulso-rendezvenyek/ 
 


Akik biztosan ott lesznek a kompon: 
Éttermek
Aura Hotel
Bistro Sparhelt
BL YachtClub & Apartments
Borbarátok Panzió és Étterem
FrissTerasz 
GUSTO13 Bistro & Delicate
Hotel Bonvino
Kalóz Strandbisztró
Tölgyes Kúria
Borászatok
Bujdosó Pincészet
Dobosi Pincészet és Vendégház
Egly Kézműves Borászat
Fata Pince
Garamvári Szőlőbirtok
Gilvesy Pincészet
Gyukli Pince
Ikon – Késa Birtok
Istvándy Pincészet
Pócz Pince
Söptei Pincészet és Étterem
Pálinkafőzde
Fenegyerek
 
Támogató partnerek:
Mercedes Benz X osztály
Nemzeti Agrárgazdasági Kamara - NAK
Balatoni Hajózási Zrt. 
Magyar Vitorlás Szövetség

Kommentek