Így hűsölnek a Budakeszi Vadaspark lakói!

A Budakeszi Vadaspark állatgondozói hűsítő finomságokkal könnyítik meg a vadaspark lakóinak életét a tomboló kánikulában. A szakemberek ezzel az állatok egészségét – súlyosabb esetben pedig életüket is – fenyegető hőség veszélyeire figyelmeztetnek.

A Budakeszi Vadaspark állatgondozói a kisebb és nagyobb állatoknak kínált, jégbe hűtött gyümölcsvariációkkal arra hívják fel az állatbarátok figyelmét, hogy a tomboló kánikulában az állatokat is legalább annyira megviselheti a már-már trópusi időjárás, mint embertársainkat.
 
 
„Az állatok szervezetének is kiemelten fontos a vízháztartás folyamatos egyensúlya, így tálkájukban mindig legyen elegendő friss víz, biztosítsunk nekik árnyékos, felüdülést biztosító kuckót, továbbá alkalmanként egy hűvösebb fürdőt is beiktathatunk” – mondta Szilágyi Zsolt, a Budakeszi Vadaspark állatgondozója.
 
 
A déli napon ne vigyük őket sétálni, a tűzforró, felhúzott ablakú autóban pedig semmiképpen se felejtsük őket, a házban élő kedvencek esetében pedig napközben is biztosítsuk a megfelelő szobahőmérsékletet és légáramlást.
 
 
Az állatoknak a nyári napokon ráadásul több pihenésre van szükségük, ezzel szemben azonban fordítottan arányos az ételszükségletük, vagyis ilyenkor nem esznek annyit, míg vízből akár a testtömegük egyötödét is megihatják!
 Kommentek