A hétvégére ajánljuk (június 16. – június 18.)

Nyáron kicsivel több vidéki programot is ajánlunk, mert ilyenkor jó néha elhagyni a várost.

SZENTJÁNOSBOGÁR RAJZÁS AZ ALCSÚTI ARBORÉTUMBAN!
S Z E N T I V Á N É J környékén egyedi természeti jelenség a S Z E N T J Á N O S B O G Á R T Á N C ! ;)
Csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik június második felében ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik a Szentjánosbogarak rajzását, amely egyedi élményt nyújt. Ezernyi fénylő zöld lámpásként repkedve nyújtanak látványosságot bevilágítva az Arborétumot.
Hogyan világít a Szentjánosbogár?
Honnan ered az elnevezése?
Milyen életmódot folytat?
Az Alcsúti Arborétum szakvezetésein minden kérdésre választ adnak képzett szakvezetőink!
*** I D Ő P O N T ***
Előreláthatólag 2017. június 17-től körülbelül két héten keresztül várjuk az idelátogatókat! (Az időpont bogár- és időjárásfüggő.)
*** S Z A K V E Z E T É S ***
A rajzás alatt minden nap (hétköznap is) a következő időpontokban indulnak szakvezetések, akár 2 csoporttal is:
20:15
20:30
20:45
*** J E G Y Á R A K ***
Az Alcsúti Arborétum pénztárában a Szentjánosbogár szakvezetésre ebben az időszakban 10:00 - 21:00 óráig vásárolhatóak meg a jegyek:
FELNŐTT: 2.000 Ft
NYUGDÍJAS, DIÁK: 1.000 Ft
GYERMEK: 3 éves kor alatt INGYENES!
*** J Ó T U D N I ***
- nincs regisztráció a Szentjánosbogár rajzásának szakvezetéseire;
- utolsó jegykiadás: 21:00, kapuzárás: 23:00;
- fotózni lehetséges, de kizárólag vaku nélkül az Arborétum kijelölt útvonalain;
- bankkártyával, SZÉP kártyával, Erzsébetkártyával fizetni NEM lehetséges!
- csendben lépkedj a szakvezetéseken, hogy ne zavard meg a szentjánosbogarakat!
- vihar esetén az Arborétum zárva van!
- biciklivel az Arborétumban közlekedni TILOS!
- kutyát, macskát, és egyéb állatokat nem lehet az Arborétumba behozni!
A tájékoztatás nem teljes körű, további információkért érdeklődj az alábbi elérhetőségeken:
http://www.alcsuti-arboretum.hu
Hétfőtől vasárnapig 10:00 – 18:00 óráig az alábbi telefonszámon:
0622/353-219
 


 
 
Gorillaz After at Pontoon
Pénteken Budapesten lép fel, a már lassan legendás státuszra szert tevő Gorillaz együttes. Gorillaz Humanz koncert powered by Telekom Electronic Beats. Amire sajnos az összes jegy elfogyott.
Ezért is gondoltunk egy nagyot és arra jutottunk, hogy mindenki aki jegy nélkül maradt, vagy nem szeretné a koncert utáni hullámlovaglást abbahagyni, azt egy nagyon előremutató lineuppal várjuk a parton! ~
Zságer Bros. (ŽAGAR)
Galactic Jackson
Sazabio
 


 
 
Budapest Bár Koncert - MOL Nagyon Balaton
Június 17-én a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként a Budapest Bár 21.00-tól ingyenes koncertet ad a hajóállomás mellett a parton, vendégként pedig Petruska az idei Nagy-Szín-Pad! tehetségmutató résztvevője lép fel.
Az idén 10 éves, sokszínű Budapest Bár örömzenéjében korok, kultúrák és stílusok találkoznak. Mesterien hangszerelt cigányzenekar kíséri a kitűnő énekeseket a szívbemarkoló és szívderítő dalok előadásában. A frenetikus hangulatú koncerteket a tiniktől a nagymamákig mindenkinek ajánljuk, akik könnyed, mégis művészi színvonalú szórakozásra vágynak. A Budapest Bár - örömforrás nyitott füleknek! Közreműködik Farkas Róbert vezetésével a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Németh Juci, Kiss Tibor, Keleti András és Kollár-Klemencz László.
Petruska igazi kuriózumnak számít a hazai könnyűzenei életben. A hagyományos rockzenei felállást következetesen mellőző, minimalista formációja meglepő erővel tölti be a színpadokat. A dalszerző-énekes fél évtizede tartó munkásságának két nagylemez, több száz klub- és fesztiválkoncert, valamint számos szakmai elismerés az eredménye olyan médiamegjelenésekkel, mint a 2016-os Dal című tévéműsor, vagy az idei Nagy-Szín-Pad. Intelligens humorral fűszerezett, őszinte előadásmódja, igényes zenei játékossága közkedvelt a mai húszas-harmincas generáció körében. Gondolatokban gazdag, szókimondó szerzeményei a fiatal zenésznemzedék meghatározó alakjává teszik.
 


 
 
Cirkusz a Szabihídon!
A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is lesz lezárt Szabadság híd a Valyo, város és a folyó Egyesületnek köszönhetően, budapestiek nagy örömére, sőt idén a Pro Progressione jóvoltából az Inspirál Cirkuszközpont is rajta lesz! :)
Június 18, vasárnap
16.00-19.00 Inspirál zsonglőr játszótér (viszünk eszközöket de sajátot is hozhatsz!)
19.00 Inspirál cirkuszi jam: Az ICK előadóművészei tudásuk legjavát hozzák el közönségüknek! Látványos zsonglőr és artista parádé a Szabadság hídra komponálva.
22.00 ElmoStix Visual Poi LED zsonglőr bemutató
22.10 Tűzzsonglőr show
A Szabihíd projektről és az első hétvége további programjairól itt tájékozódhattok: https://www.facebook.com/events/1577476172294277/
 

Kommentek