Filmnézés extrákkal – Megújult a Cinema City Aréna VIP, Európa leglátogatottabb VIP mozija

Tavaly év végén kezdődött el a Cinema City Aréna közel egy milliárd forintos teljes felújítása. Ennek részeként a minden teremre, így a Simple IMAX mozira is kiterjedő székcserén, kárpitcserén, és a még idén két terembe szerelt Dolby Atmos hangrendszer kialakításán túl a Szerencsejáték VIP mozi is teljesen átalakult.


A beruházást követően a VIP részleg egy újragondolt koncepcióval várja a vendégeket. A mozi chef-je által megálmodott komplett menüsorból, korlátlan popcorn és nachos ajánlatból választhatnak svédasztalos formában a mozizni vágyók, az alkoholos italokat pedig személyzet szolgálja fel. A 2D jegyek 5.490 forintba, a 3D jegyek 5.970 forintba kerülnek majd.


A Cinema City teljes európai hálózatában egyedülálló a Cinema City Aréna Megaplex, a 23 termes mozi, mely 2008. január 17-én nyitotta meg kapuit. A mozihálózatban először Magyarországon nyitott VIP mozi, melynek koncepcióját később más országokban is bemutatták. Most egy merőben új formában nyit újra 2018. február 13-tól, többek között a Valami Amerika 3., a Fekete párduc és A szabadság ötven árnyalata című filmekkel a műsoron.
Filmnézés extrákkal


A 176 férőhelyes mozi termeiben minden széket újakra cseréltek. A belső terek teljesen átalakultak: sötét színárnyalatok és játék a fényekkel jellemzik a helyszínt, a design a fa felületeknek és a bútorzatnak köszönhetően modern és letisztult lett. A bisztró hangulat sem véletlen a lobbyban, hiszen a Cinema City Aréna Szerencsjáték VIP részében szakácsok készítik majd az ételeket, hogy a mozizni vágyó nézők a filmnézést több fogásos menüvel (előétel, leves, főétel és desszert) is kiegészíthessék. A jövőben tematikus estek, és szezononként váltakozó menüajánlat is színesíteni fogja a kínálatot.Az újranyitás kapcsán Buda Andrea, a Cinema City marketing igazgatója elmondta: „Tíz év után az egyik legnagyobb szabású felújításon ment át az Aréna mozink. Ez Magyarország leglátogatottabb filmszínháza, így kiemelt fontosságú, hogy a nézők a kellemes környezetben szórakozhassanak. A Cinema City Aréna megújulása része volt a tavalyi 1,2 milliárd forinthoz közelítő renovációs terveinknek. Következő lépésként március hónapban Debrecenben 4DX mozit nyitunk, illetve tovább bővítjük a Dolby Atmos hangrendszerrel felszerelt termek számát, valamint folytatjuk más mozik és a termek felújítását is.”


Háttérinformációk:


A Cinema City 1930-ban, Haifán kezdte működését. Mára a CineWorld hálózattal történt összeolvadása nyomán Európa második legnagyobb mozihálózatává vált. A vállalat 232 mozit üzemeltet a kontinens 9 országában (Egyesült Királyság, Írország, Lengyelország, Magyarország, Cseh Köztársaság, Bulgária, Románia, Szlovákia, Izrael) 2224 mozivásznon kínálva a szórakozás élményét digitális minőségben.


A Cinema City az IMAX jogok kizárólagos tulajdonosa, 35 IMAX és 34 4DX mozi valamint 12 VIP mozirészleg üzemeltetője. A vállat kétszer, 2004-ben és 2011-ben is elnyerte a szakmai zsűri által megítélt Év Moziüzemeltetője címet. Legutóbb 2016-ban kapta meg a las vegasi CinemaCon fórumon a Global Achievement in Exhibition nagydíjat. A Cinema City tavaly decemberben ünnepelte hazai működésének 20. évfordulóját, hiszen működését a közép-kelet-európai régióban 1997-ben kezdte, amikor megnyitotta első moziját Budapesten. Jelenleg a főváros 5 pontján 68, köztük egy IMAX 3D és egy 4DX, az ország további 13 megyeszékhelyén pedig összesen 89 mozitermet működtet, ebből egy a 2016. január 26-án megnyílt győri 4DX terem és a 2018 márciusára tervezett debreceni 4DX is.

Kommentek