Bemutatkozik az Egytőről 2018-as évjárata, két új borral!

2016-ban néhány Budapesti és vidéki borbár képviseletében úgy döntöttünk, hogy közös eszmékre helyezve a hangsúlyt egységesítjük erőinket. Összefogásunk célja, hogy borászokkal együttműködve olyan borokat készítsünk, amelyek segítenek nekünk minél több jelenlegi és leendő borivóval megismertetni kedvenc Kárpát-medencei szőlőfajtáinkat. 

Borkulturális, mi több, borbár-kulturális mozgalomként definiáljuk magunkat. Csapatunk sok szempontból egyedülálló, közös célünk az összefogásben rejlő erő hangsúlyozása.
Tagjaink: Doblo Wine & Bar, 0,75 bistro, Palack, Andante Borpatika, Tasting Table Budapest, Cuvée Borszaküzlet és Borbár, Kóstolom Borbár, Gizella Pince Tokaj, Böjt,  Bortársaság, Szekszárd Sebestyén Pince, Pálffy - Köveskál, Wine Flow
Első körben egy egyenpalackozású, bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost készítettünk így közösen, Sebestyén Csaba borásszal. Választásunkkal a Kárpát-medencei szőlőfajták népszerűsítése volt a cél. Az Egytőről-borokat alapvetően közérthetőre, úgyszólván bisztrósra hangoltuk, így ami közös bennük, az a könnyedség és a gyümölcsösség.
2018-ban ezt az utat követve, a második évjáratunk esetében, a Pálffy Szőlőbirtok és Pincénél egy Olaszrizlinget, illetve, visszatérve a Sebestyén Pincéhez, egy Kadarkát hoztunk csavarzár alá. 
 
MOST PEDIG BEMUTATKOZNAK AZ ÚJ EGYTŐRŐL BOROK!
A 2018-as évjárat két bora:
EGYTŐRŐL KÉKFRANKOS, amit Böjt Gergővel közösen alkottunk meg,
EGYTŐRŐL FURMINT-HÁRSLEVELŰ, amit pedig Szilágyi Lászlónak köszönhetünk!
 
Mindkét bor születésében aktívan részt vettünk, bőszen metszettünk, szüreteltünk, kóstoltunk, hogy ismét két remekbeszabott Egytőről borral tudjunk Nektek előrukkolni!
A nagyon könnyed bár stílustól egy cseppet most elrugaszkodtunk, mindkét új bor egy lehelletnyit komplexebb, de még így is abszolút a "kérek szépen belőle még egy pohárral" kategóriát erősítik! 
 


Nagy közös Egytőről borozás a 0,75 bistro teraszán
 
Június 13-án egy Teraszbuli keretében mutatjuk be az új borokat nagyközönségnek, a 0,75 Bistro teraszán! 
 
A harmadik, most már hagyományosnak mondható Kárpát-medencei borokat kóstolgatós, vidám és kötetlen teraszbulinkat sétáló kóstolóra rendezzük be: minden kiállító borász és borbár 2-2 Kárpát-medencei bort mutat majd be.
 
KÉT ÚJ budapesti borbárral, nevezetesen a Kóstolom Borbárral és a Winebar by Laurel borbárral bővült az Egytőről csapat! Utóbbi ráadásul szinte még csak most nyitott, de máris lelkesen becsatlakozott hozzánk, úgyhogy erre külön koccintanunk kell egyet!
 
Az (immáron) 8 Egytőrőlös Borbáron, illetve a 2 velünk együttműködő új borászon kívül, itt lesz velünk Attila Pálffy és Csaba Sebestyén is, hogy a korábbi évjáratok borait, a 2016-os Kékfrankost, a 2017-es Olaszrizlinget és 2017-es Kadarkát is meg tudjátok kóstolni ezen a különleges estén.
 
A 8 Egytőrőlös Borbáron, illetve a 2 velünk együttműködő új borászon kívül, itt lesz velünk Attila Pálffy és Csaba Sebestyén is, hogy a korábbi évjáratok borait, a 2016-os Kékfrankost, a 2017-es Olaszrizlinget és 2017-es Kadarkát is meg tudjuk kóstolni ezen a különleges estén.
 
Facebook esemény linkje: https://www.facebook.com/events/269700327162931/

Kommentek