Állatkertek Éjszakája augusztus 26-án

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre az Állatkertek Öjszakája, ezúttal tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 26-án, pénteken kerül sor a budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és a veszprémi állat-bemutatóhelyek részvételével.
 

Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először. Akkor országszerte nyolc helyszínen várták programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez. A négy éve megkezdett hagyomány természetesen 2016-ban is folytatódik: idén tizenkét bemutatóhely kínál különleges programot az érdeklődőknek az Állatkertek Éjszakája keretében. A programot szervező intézmények fontosnak tartják, hogy az ország minél több pontján részt vehessenek az emberek ezen a különleges eseményen, még több lehetőséget teremtve a nagyközönség és a természet találkozására. Így nagy öröm, hogy szinte minden jelentős hazai állatkert és vadaspark részt vesz a programban.

Augusztus utolsó péntekének estéje, amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja, ebben az esztendőben augusztus 26-ára esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők:

Budakeszin: - a Budakeszi Vadaspark;

Budapesten: - a Fővárosi Állat- és Növénykert és

- a Tropicarium (Campona);

Debrecenben: - a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje;

Győrött: - a Xantus János Állatkert;

Jászberényben: - a Jászberényi Állat- és Növénykert;

Kecskeméten: - a Kecskeméti Vadaskert;

Miskolcon: - a Miskolci Állatkert és Kultúrpark;

Pécsett: - a Pécsi Állatkert és Akvárium–Terrárium;

Poroszlón: - a Tisza-tavi Ökocentrum;

Szegeden: - a Szegedi Vadaspark;

Veszprémben: - a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark.

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés éjjel 11 óráig történik. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, a főváros térségében működő bemutatóhelyek pedig mind a három helyszínre érvényes kombinált belépőjegyeket is kínálnak.

A részletes programokat az egyes állatkertek saját honlapjukon teszik közzé.

Fővárosi Állat- és Növénykert:

Nyitva tartás: 19:00-24:00 Pénztárnyitás: 18:30 Belépés 23:00 óráig

A programra váltott jeggyel 2016. augusztus 26-án 19 órától 24 óráig lehet az Állatkertben tartózkodni. A pénztárak és a kapuk 23 órakor zárnak, belépés eddig lehetséges. A Varázshegy 23.15-kor, az állatházak 23.30-kor zárnak, kérjük, a látogatást így időzítsétek!

Jegyárak:

Az Állatkertbe, a Budakeszi Vadasparkba, valamint a Tropicariumba érvényes közös belépőjegy: Felnőtt 3.500 Ft Gyerek 2.400 Ft (2-14 éves korig) A közös jegy a Budakeszi Vadasparkba és a Tropicariumba augusztus 27-28-án napközben is érvényes!

Csak az Állatkertbe érvényes belépőjegy: Felnőtt 2.800 Ft Gyerek 1.900 Ft (2-14 éves korig)

A jegyértékesítés augusztus 17-én, kezdődik az Állatkert pénztáraiban és online a Jegymester felületén. A nagy érdeklődésre tekintettel javasoljuk, hogy előre váltsátok meg a belépőjegyeket, így több időtök marad a programokra, hiszen elkerülitek a pénztárnál való sorban állást. A programra jegyet korlátozott számban árusítunk!

A programra csak a teljes árú felnőtt- és gyermekjegyek érvényesek! Az állatkerti éves bérletek, a kuponok, a más akciókra vagy eseményekre kiadott eseti jegyek és egyéb kedvezményes belépőjegyek, kuponok (diák, nyugdíjas, családi, partneri stb.) nem érvényesek.

Biztonsági okokból illetve az állatok nyugalmának érdekében lezárt területek: Játszótér, Kisszikla, Keselyű röpde, kecske simogató, Ausztrál ösvény, Nagymajomház.

Ízelítő a programokból:

Kora esti elefánttréning és éjszakai Fókashow különleges megvilágításban.

Legyél te is állatgondozó! Találkozz kedvenceiddel, és némelyiküket akár meg is etetheted. Zsiráfetetetés, orrszarvú etetés, tapíretetés, póni klub. Pirája és muréna etetés, vidraetetés, vombat les és kígyósimogatás. Bemutatkozik Bertold a teknős és a cuki cukormókusok.

Nappal lustálkodnak, éjszaka ők is felélénkülnek. Állatgondozóink most minden kérdésedre válaszolnak, és olyan titkokat osztanak meg kedvenceikről, amit csak kevesen tudhatnak. Helyszínek: Akvárium, Nagy-tó, Krokodil ház, Pálmaház, Ausztrálház, Vízparti Élet Háza, Elefántház, Madagaszkár ház, Szavanna istálló, Bagolyvár, Madárkórház, Mérges-ház

Illatos kert. Illatos idegenvezetés az Állatkert botanikusával.

Lepkék más megvilágításban. Zseblámpás séta a Lepkekert színpompás lakói közt.

Állatok éjszakai akcióban, az Állatkert egyik legnépszerűbb programjának különleges előadása.

Lángidomárok, varázslatos fényfestések.

Kommentek