A tél közeledtével sem pihen a Balaton – megkezdődött a jégpálya építése Balatonlellén

Idén – november 24-én - harmadik szezonját kezdi a műjégpálya Balatonlellén. Ahogy már megszokhattuk, idén is lesz téli finomságokat kínáló hütte, lesz korcsolya és fakutya bérlés, lesz oktatás és számtalan különleges program is.

A sort december 1-én egy igazi különlegesség, az Adventi Fesztivál nyitja. A Balatoni KÖR által szervezett gasztro piknik sorozatába kapcsolódik a december elsején és másodikán megrendezésre kerülő esemény, mely a téli Balaton egyik legnagyobb és legizgalmasabb rendezvényének ígérkezik.
A szervezők több hagyományos rendezvényt olvasztottak össze, a IV. Balatonlellei Karácsonyi vásárt, a II. Balatoni Adventi GasztroPikniket, és III. Mikulás Regatta vitorlásversenyt. Jelen lesz a Balatonpart 10 meghatározó étterme, 12 borászat, 2 cukrászda és egy pálinka főzde.
Ezeken kívül a következő programokat emelik ki:
Műjégpályája a Balaton parton
Egész nap élőzene, meglepetés fellépővel
Gyermek játékok és kézműves sarok
Vasárnap érkezik a Mikulás, és minden gyereknek ajándékot hoz
 
Mindezek mellett lesz kézműves foglalkozás, gyermekjátékok, sült gesztenye, forralt bor, és igazi karácsonyi hangulat. Egy igazi kuriózumot is kipróbálhatnak a helyszínre érkezők, mégpedig a Balaton első látvány szaunáját közvetlenül a tó felett!
 


Balatonlellén ötödik éve dolgoznak azért, hogy a Balaton egy egész évben élő és lüktető turisztikai desztináció legyen. Törekvésük sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyre több Balaton parti település ismeri fel a téli Balatonban rejlő lehetőségeket. Az idei téli szezon alatt még számos helyen találkozhatunk gasztro eseményekkel. November végén Balatonfüreden a Füred Gasztro várja a látogatókat, majd folytatódik a Gasztro Piknik Sorozat: december 1-én Balatonlellén, december 8-án Badacsonyban kóstolhatjuk meg a Balaton ízeit. A piknikek további helyszíne lesz Csopak (február 23.) és Köveskál is (március 23.).
 

Kommentek