A hétvégére ajánljuk (szeptember 17. – szeptember 20.)

Itt van az ősz, így mi is behúzódunk a tető alá... részben. De egy jó street food azért még belefér.

 

#MIAPÁLYA? - a Tikkun Olam jótékonysági estje

A Tikkun Olam csapata egészestés jótékonysági eseményt szervez, amelyre ezúton szeretnénk meghívni minden érdeklődőt. A kezdeményezéssel nehéz sorsú fiatalok képzését támogatjuk: a befolyt összeg egy részét a BAGázs Közhasznú Egyesületnek szánjuk, a további pénzadományokból pedig pályaorientációs tábort szervezünk hátrányos helyzetű gyerekeknek. Hogy mindkét célunkat megvalósíthassuk, 1 millió forintra van szükségünk. Program: 18:00 Mi a pálya? - Kiállításmegnyitó, kíséri: Suki István és zenekara 19:00 FélDecibel (kávézó) 19:40 Puporka Trió (kávézó)  20:10 Kicsi a Világ (mozi) 20:40 Szőke Nikoletta (kávézó)  21:10 Big Mouflon (mozi)  21:40 Slam poetry (kávézó) 22:20 Éliás Gyula Jr. (kávézó)  22:50 Delalamm (mozi) 23:30 Jónás Vera (kávézó) 00:00 Soul Surge (mozi) 01:00 YouTube disco, jam session Az este egy kiállítás megnyitójával kezdődik, ahol fiatal művészek kapnak lehetőséget a bemutatkozásra. A folytatásban a magyar jazz és könnyűzene több prominens személyisége is felbukkan, de slam poetry is lesz, többek közt a műfaj egyik legnagyobbja, Molnár Péter is fellép. A változás jogát reméljük nem kell fenntartanunk, de az biztos, hogy olyan zenészek álltak a kezdeményezés mellé, akikre mi sem számítottunk. Ezúton is köszönjük nekik a támogatást! Slam poetry: Molnár Péter, őry István, Svégel Fanni, Bíró Dénes Kiállító művészek: Bódi Erzsébet, Ligeti Blanka, Ercsey-Orbán Melánia, Jasmin Antnva, Mikola Sarolta Szilvia, Tálos Zsófia  

1. Magyar Klipszemle

Szeptember 17-18-án rendezzük meg az Első Magyar Klipszemlét a Toldi moziban, a magyar zenei videók hiánypótló szakmai versenyét.  Az első szemle 10 kategóriában az elmúlt 5 év klipjeit verenyezteti, egy külön kategóriában a korábbiakat. A shortlistre került 165 alkotást két napon át vetítjük és zsűriztetjük a Toldiban. A vetítéseket napközben témába vágó workshopok és előadások, éjszaka party kíséri.  A vetítésekre blokkonként 500 forint lesz a jegy, ami érvényes lesz az esti bulira is. Aki csak a bulira jön, annak is 500.

Bosky koncert - Fészek Nyitóbuli, Vendég a Manökken Proletarz Manökken Proletarz: 22:00 Bosky: 23:30 Beugró: 1000 HUF

Street Food Show HELYSZÍN: ANDRÁSSY ÚT (Bajcsytól a Dalszínház utcáig)  NYITVA TARTÁS:  2015. szeptember 19. szombat 10.00-24.00 2015. szeptember 20. vasárnap 10.00-22.00 Szeptember 19-20. közt immár kilencedik alkalommal rendezzük meg a Street Food Show-t és a rendezvény történetében másodszor a város legimpozánsabb pontján, az Andrássy úton, az Európai Mobilitási Hét csúcspontjának számító Autómentes Hétvége keretén belül. A bevált slágerek mellett lesz sok új árus és az erőteljes sörfelhozatal mellett borok, koktélok, pálinkák, pezsgők, kifejezetten az ételekhez készült alkoholok. Az őszi fesztivállal továbbra is az a célunk, hogy aktuális körképet adjunk, meghívva a legizgalmasabb szereplőket, legyenek „bejáratott nagy öregek” vagy „friss csókák”, olyan food truckok, melyeken nemrég száradt meg a festék és természetesen az izmos zászlóvivők. Mindenkitől azt kértük, hogy mutassa meg új arcát is. Hát persze, hogy ételekkel mindezt. Nagy örömünkre elfogadta az invitálást a város egyik legjobb baszk konyháját vivő Bontxo, almaborban főzött navarrai kolbászukat már nagyon várjuk, ahogy a Callos al Vizcaínát, azaz a baszk pacalt. Lakatos Márk Tihanyból teleportálja a Lakatos Műhelyt, tangóharmonikás ül majd a ház előtt miközben például tömhetjük a pacalos baguettet. A Hold utcai Belvárosi Piacon található A séf utcája is kimozdul, ahogy Szabó Győző is itt mutatja be először gőzzel párolt keleti jellegű falatkáit, a steamboókat. Bíró Lajossal és a színésszel tart Gianni is, persze ő marad a tésztáknál. A teljes Karaván kigurul, tart velük többek között a Tésztafeszítő, a Mexkitchen, a Twist&Chips és hát hús…na abból sem lesz hiány, hála a Befaló Billnek, a Meat&Sauce-nak, a Mangalica & Társainak, a PolaPolának, a Pista bá’-nak, A Sonkásnak és a Piknik Utczabárnak. Utóbbi például Fóti fekete sörben és soya szószban pácolja majd a mangalica szüzet, jól körbe süti, bepakolja egy fokhagymás vajjal pirított szezámos bagettbe és házi savanyított zöldséget, ruccolat ad mellé. Már kész is a Mangalica 55 névre keresztelt csoda. A rendezvényen erőteljes lesz a sör, bor, pálinkakínálat: 20 stand kínál már bevált klasszikusokat és nemrég csapra került, új kedvenceket. Nagy újdonság viszont, hogy a rendezvény ideje alatt a street árusok is boroznak, pálinkáznak, koktéloznak, pezsgőznek.

Kommentek