A hétvégére ajánljuk (szeptember 08. – szeptember 11.)

Ezt a hétvégét tényleg idő előtt meg szeretnénk nyitni. Két programunk is mától érvényes!

 

II. VEGAN FOOD FEST - szeptember 8-11.

Annyi pozitív visszajelzés érkezett tőletek már a nyári rendezvényen, hogy tudtuk nincs más választásunk, csak hogy szeptemberben újra találkozzunk és négy napig átadjuk magunkat a növényi ételek sokszínéségevel járó kulináris élvezeteknek. Mi a kedvenced? A nehéz és szaftos, magyaros levesek és főételek? A laktató vegán hamburgercsodák? Ízes variációk tésztaételekre? Vagy a tisztán növényi alapú hotdogok? Mindenmentes vagy éppen nyersvegán sütemények? Éltető superfoodok és zöldturmixok? A Vegan Food Festen midegyikkel találkozhatsz és mindegyikbe belekóstolhatsz. Nálunk ízorgia lesz. Ahogy te szereted! A fent említett finomságokon kívül számos egyéb vegán, azaz tisztán növényi alapanyagokból készült ételt kóstolhatsz szeptember 8-tól 11-ig, amikor is az Allee melletti sétálóutca szabadtéri gasztrofesztiválos forgataggá alakul a várossal, barátaiddal és veled. Magyarország II. Vegan Food Festjén csak vegán és nyers vegán ételek szerepelnek a palettán, melyeket Magyarország legkedveltebb vegetáriánus, vegán és nyers vegán éttermei, ételbárjai, street fooderei és sütizői prezentálnak. Mi lesz a rendezvény különlegessége? Minden kiállító egy olyan előétellel, főétellel vagy desszerttel készül, mely nem szerepel étlapján, melyet kifejezetten erre a rendezvényre készít, melyet csak ezen a rendezvényen kóstolhatsz meg. Ugye nem akarsz lemaradni? Emellett szombaton és vasárnap ételkészítő workshopok, alapanyag bemutatók és vetítés is lesz a színpadon. Az ételkiállítók mellet vegán sörös stand, könyves stand és sok más egyéb érdekesség is lesz a II. Vegan Food Festen! Kiállítók: 20 GRAMM Biopont Concordia Chilion - premiumchili.hu CsendesM Golden Granet Hideg Nyalat Kismis juice&snack Kozmosz Vegán Étterem Könyves Stand Lux Konyhagépek Ma Baker zabszelet Napfényes Étterem Napfényes Cukrászat Nyersétel Akadémia, Természetesen Egészségesen Popsi Szaffina Fűszerkonyhája Szimply Szóda és társai - Tricikli bár Vegán Édes Élet Cukrászda Vegan Food Fest Brnadshop Vegan Love - Vegan Street Food Vegan Grill Vegan Junk Food Vegán Rétes Veggie Nyers Vegán Bisztro YoGastro Helyszín: 1117. Budapest, Kőrösy József utca (Allee melletti sétány) Dátum: 2016.09.08-11. Nyitvatartás: 11:00 - 22:00 Belépő: HELLÓ! Ott találkozunk!

Supernem – Kobuci Kert, Budapest

„Kevés szórakoztatóbb dolgot tudok elképzelni a szórakoztatásnál. Én nemcsak az időt, de magamat is a színpadon töltöm” – ad rövid Ars poeticát Papp Szabi, a zenekar frontembere.  A Supernem az elmúlt években a hazai „élőzenés, klubos, fesztiválos” porond egyik igazi sztárja lett. Papp Szabi és zenekara kipróbált, de több éves színpadi múlt után is teljes lendületből zenélő együttes, mely fülbemászó, popos dallamokból, klasszikus, karcos rockból, punkos vadulásból és modern gitárzenéből kotyvasztja immár jellegzetesnek nevezhető stílusát. Tudományos fantasztikus pop című, egyszerre szellemes, slágeres és dinamikus lemezükkel nagyot ugrottak, Túl a frekvencián című 2014-es lemezükkel pedig megerősítették pozíciójukat a hazai élmezőnyben, s izgalmas, új dalokkal pakolták meg eddig is szupererős koncertprogramjukat. A Supernem számos dala rádiós sláger lett, sőt volt olyan szerzeményük, amit még kereskedelmi tévés tehetségkutatóban is hallhattunk. Budapesten és vidéken egyaránt zsúfolt házak előtt koncerteznek, s a fesztiválokon is nagy sikereket aratnak. Jegyek online elővételben 1300 Ft-os áron, normál belépők a koncert napján online és nyomtatott formában a helyszínen, 1800 Ft-os áron kaphatóak.

VII. Tánciskolák Éjszakája

Szeptember 9-én, a Tánciskolák Éjszakáján már 18 órától várunk minden kedves táncoslábút színes bemutatókkal és oktatással a Gozsdu "C" Udvarában egészen 20 óriág. :) Program: 18:00 - 18:30 - Oktogon Tánc Centrum - Kardos Anikó - Zumba 18:30 - 18:40 - Hölgyválasz Tánciskola - Swing kizomba, salsa bemutató 18:40 - 19:00 - Jam Táncműhely - Bóbis László - lindy hop (swing) tanítás 19:00 - 19:10 - Oktogon Tán Centrum - Brazil szamba, hip-hop bemutató 19:10 - 19:40 - Salsa 19:40 - 20:00 - Jam Táncműhely - Gáspár László és Csontos Kata - argentin tangó A műsorváltozás jogát fenntartjuk! A program eső esetén a Gozsdu Udvarban elmarad!

SVÉT 8.0 Veszprém - Örökségünk és kreativitásunk

2016. szeptember 11., vasárnap - Stílusos Vidéki Éttermiség újratöltve Valami régi, valami új – a fókuszban: Örökségünk és kreativitásunk Az év legjobban várt gasztrorandevúja kétségtelenül a Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT) éves nagyrendezvénye. A mindig változó helyszínt 2016. szeptember 11-én, vasárnap a Chianti Étterem városa, Veszprém adja, míg a díszletet a vár impozáns kulisszái biztosítják. A rendezvény az Érseki Palota előtti téren pontban délben, a megyés püspök köszöntőjével és asztali áldásával kezdődik. Ezután a Chianti tulajdonosi köréhez tartozó balatonfüredi Baricska Csárda cigányzenekara idézi fel a Jó ebédhez szól a nóta hagyományait, közel félórás műsorával. A zene illeszkedik a tematikához: a hagyományőrző blokkot a modern ritmusok váltják, hiszen az itt kínált finomságokat az Örökségünk és kreativitásunk mottó jegyében kell elkészítenie a séfeknek. Ez azt jelenti, hogy a vendéglátók egy hagyományos magyar, illetve egy modern, önazonos kreatív fogást kínálnak. Az esemény remek lehetőség arra, hogy a 15 SVÉT, és a két meghívott helyi étterem, illetve a SVÉT-aspiránsok bemutassák, hol tart aktuálisan a konyhájuk. Az eseményen az italokról természetesen a helyi erők, a Balatoni Kör tagjai gondoskodnak.  

Kommentek