A hétvégére ajánljuk (március 25. – március 28.)

A húsvéti programok mellett azért lesz más látnivaló is a városban.

 

Közös olvasási rekordkísérlet Lévai Balázzsal és Rudolf Péterrel

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Kortárs és kedvelt címmel programsorozatot és játékot szervez a kortárs magyar irodalom népszerűsítésére. A "Kortárs és kedvelt" kampány záróeseménye, a "Divatba hozzuk az olvasást! Közös olvasási rekordkísérlet" a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának (VIII. Szabó Ervin tér 1., bejárat a Reviczky utca felől) átriumában lesz 2016. március 25-én, pénteken, 13 órakor. Kérjük, hogy érkezz időben, a regisztrációs pontok 12:45-kor nyitnak. :) Várunk, ha egy közös olvasással "15 perc hírnevet" szeretnél adni az olvasásnak: negyedórán keresztül egyszerre fogjuk olvasni a magunkkal hozott köteteket, bizonyítva azt, hogy az olvasás is lehet közösségi élmény. Kérjük, hogy hozz magaddal egy könyvet, amit olvasni fogsz, lehetőleg kortárs magyar szerzőtől, de ha otthon marad, az sem baj, hiszen egy könyvtárban mindig találunk neked olvasnivalót... Egyúttal ekkor kerül sor a Kortárs és kedvelt játék eredményhirdetésére is! A program házigazdája Lévai Balázs író, televíziós műsorvezető, szerkesztő, vendége Rudolf Péter színművész. A teljes program összesen mintegy negyven perc hosszú lesz. A résztvevők színes szilikon karkötőt kapnak ajándékba, Divatba hozzuk az olvasást! felirattal, ezt 1000 fő résztvevőig tudjuk biztosítani.

III. Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban

2016 március 26-28 között megrendezésre kerül Budapest III. bárányfesztiválja! A szervezők ezúttal is a Vajdahunyadvárhoz, a III. Húsvéti Bárányfesztiválra csábítanak minden kedves látogatót. A rendezvényen felsorakoztatják a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal. A hagyományőrzés mellett fontosnak tartjuk a gasztronómia újabb, modernebb irányzatainak megjelenését is. Az új trendeket követő éttermeknek, vendéglátósok is kreatív fogásokkal rukkolnak elő. Gondoljuk együtt újra, mi kerülhet még napjainkban a húsvéti asztalra! A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A színpadon folyamatos programokkal és népi játékokkal szórakoztatjuk a közönséget. Húsvét Vasárnap a főzőversenyen is részt vehetnek a lelkes érdeklődők, ahol a legjobb bárányból készült fogás elkészítőjét jutalmazza majd a szakmai zsűri. A múlt hagyományait felidézvén klasszikus húsvéti mulatsággal várjuk az egész családot. A legkisebbek örömére egy nyuszi és bárány simogatót is felépítünk. Ingyenes koncertek a Riska támogatásával! Dj Dominique, Korda György és Balázs Klári, Zoltán Erika,Kasza Tibi! A belépés természetesen INGYENES! Ott találkozunk!

FISH! - IDő VAN lemezbemutató 03.27. A38 hajó

Március 27. a nyári időszámítás hivatalos kezdete: még jó, hogy aznap lesz FISH! lemezbemutató is, hiszen IDő VAN! Másnap nincs meló, nincs suli, csak jóleső másnap és izomláz! Az új számok még újabbak, a régi számok még régebbiek lesznek! Popmetál, gumipunk, partyrock, mindez felturbózva! Vendég: Siklósi Örs (AWS) akusztik  Jegyek elővételben: 1.790.- ft Jegyek a helyszínen (a koncert napján): 2.290.- ft  

Tojások a fűben - húsvéti nyuszi móka

Kalandos csokitojás ("nyuszi tojás") keresés a tavaszi „fűben” térkép segítségével húsvét vasárnap és hétfőn. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt édes meglepetések és felejthetetlen élmények húsvét alkalmából a tavaszi madárdaltól hangos erdőben, utána kézműves foglalkozás keretében húsvéti díszkészítés teszi még izgalmasabbá a napot. Mi vár még a gyermekekre? Állatsimogató, nyuszi-simi, szuper retró-homokozó, hinták, és egyéb mókás dolgok!  Előzetes bejelentkezés javasolt! A nyuszitojás keresés Március 27.-én Vasárnap és Március 28.-án Hétfő 11:00-kor és 14:00-kor kezdődik.  Felnőtt: 500 Ft Gyerek: 2000 Ft (Gyerek: 2 éves kortól)

Piczinke Póniudvar

Konkoly Thege Miklós Út 20, Budapest, 1121

Kommentek