A hétvégére ajánljuk (január 7. – január 9.)

Egy csodálatos énekesnő koncertjét szánjuk rögtön mára, aztán holnap internetes barangolásra csábítunk. Szombatra pedig múzeumban filmnézős, divatozva bulizós napot ajánlunk. Hibátlan, ne is tagadjátok!

 

Antonia Vai Band @ Szimpla Kert

január 7.

Kezdés: 20.00 Ingyenes!  

 

 

 

Vendégünk: Szirmai Gergő videoblogger

Első programjával jelentkezik a MÚOSZ junior szakosztálya! Időpont: 2016. január 8. (péntek), 17 óra Helyszín: Sajtóház, Táncsics-Rát terem Szirmai Gergő videoblogger. Youtube-csatornája, a Hollywood Hírügynökség a magyar videoblogolás egyik legérdekesebb fejleménye. Nem talált ki mást, csak elkezdett őszintén beszélni a mainstream filmekről. Ma már több, mint százezren követik. A lelkes rajongók nélkül talán már nem is csinálná. Hogy mi a titka? Jöjjön el, és tudja meg személyesen tőle 2016. január 8-án (pénteken), 17 órakor a Sajtóházban! Megtudhatjuk, hogyan lehet valaki olyan eredményes a Youtube-on, mint ő. Hogy tulajdonképpen mit is csinál egy videoblogger és hová tart a műfaj?

Mágnás Elza finisszázs

2016. január 9-én, szombaton 10 órától Perényi Roland kurátor tárlatvezetésével, 11 órától pedig a Félvilág című játékfilm ingyenes vetítésével várjuk szeretettel az érdeklődőket a Holttest az utazókosárban - A Mágnás Elza-rejtély című időszaki kiállításunk záróeseményén. A kiállítás január 10-ig látogatható.

A tárlatvezetésen megismerhetik a szegény sorból származó, majd a főváros éjszakai életének egyik meghatározó egyéniségévé váló titokzatos hölgy, Turcsány Emília, azaz Mágnás Elza életútját és tragikus, 1914. januárjában történt meggyilkolásának történetét, továbbá kapcsolatát a Kiscelli kastély egykori urával, Schmidt Miksa bécsi bútorgyáros és műgyűjtővel. A kiállításon bemutatjuk a századelőn kialakuló hazai bulvársajtó közleményeit, a tettesek utóéletét és a bűntény körül szövődött számos városi legendát is. A tárlatvezetésre a belépődíj egységesen 700 Ft/fő, amiért látogatóink Győrei Zsolt és Schlachtovszky Csaba kortárs szerzők Sajtó mortale című humoros írását is kézhez kapják, amely a kiállítás megnyitóján hangzott el.

Ezután pedig a múzeum hangulatos Templomtérben levetítjük a Mágnás Elza történet inspirálta, Félvilág című, a Duna TV-n 2015. december 30-án bemutatott játékfilmet, amelyben Kovács Patrícia, Döbrösi Laura, Gryllus Dorka és Kulka János remek színészi alakításokkal varázsolják elénk a századelő feszültségekkel és elfojtásokkal teli, rejtélyes világát. A film rendezője Szász Attila, forgatókönyvírója pedig Köbli Norbert volt. A vetítésen a részvétel INGYENES, előzetes regisztráció nem szükséges. Szeretettel várjuk Önöket!

Bulizz a hazai divatvilág egyik legkiemelkedőbb alakjával!

Január 9-én talpig KataSzegedi-be öltözik a Tütü. Ünnepelj együtt Szegedi Katával egy rendhagyó estén, ahol amellett, hogy a tervező legújabb tavasz-nyári kollekciójának darabjai is megmutatkoznak, egy dögös vouging show is fokozza a hangulatot. Aki Kata kedvenc zenéit, és a márkához illő ütemeket prezentálja az nem más, mint TMX, aki a brand bemutatóinak gyakori hangulatfelelőse, valamint a Designer Drums-os Akos V. Indítsd a 2016-ot egy kihagyhatatlan fashionista eseménnyel, ahol együtt bulizhatsz a divatvilág krémjével! Légy egyenlő, légy szabad, légy olyan, mint bárki más - lépj be a TÜTÜ világába! Asztalfoglalás/Table reservation: +36304640646 â? Helyszín: Tütü Budapest 1051, Budapest. Hercegprímás utca 18. â? Időpont: 2016. január 9. szombat 22.00 â? Belépő: éjfél előtt 1000 HUF / éjfél után 1500 HUF â? DJ:

TMX Akos V

Kommentek