A hétvégére ajánljuk (január 14. – január 17.)

Ha nem egy bögre teához, egy fotelhez és egy könyvhöz ragaszkodtok a hévégén, akkor ismét van pár ötletünk. Vacsorától az űrkiállításon át egy koncertig.

 

Buttered Bread kiállítás megnyitó és vacsora

Csütörtök este, a Castro Bistroban kipróbálhatjátok a fanzine 11 ételeinek bármelyikét. MENÜSOR: - Narancsos mascarponés kacsamájpástétom rozés vajkörtével - Aranyló vaníliás kacsaleves üvegtésztával - Gorgonzolás zellerkrémleves diós birsalmapürével - Egyszerű quinoa saláta saját növesztésű retekcsírával - Gránátalmás belugalencse saláta savanyított céklávalés kecskesajttal - Házi füstölésű lazacfilé lilakáposzta tempurával és korianderes hagymasalátával - Karamellizált császárhús kim-chivel és szójás- tormás tésztával - Fekete sörben párolt marha erdei gombával pitetésztában  - Sütőtökben sült csicseriborsó és parmezán - Chillis édesburgonyatorta kókuszos mascarpónekrémmel - Mandulás banánkenyér rumkrémbe áztatva   

Gateway to Space - űrkiállítás 2016 - Budapest - Jegyek - Millenáris

Vágj bele életed legnagyobb űrkalandjába a Gateway to Space interaktív űrkiállítással, amit egyenesen a NASA Space & Rocket Center hoz el Neked! Magyarországon először látható a Gateway to Space nemzetközi űrkiállítás, amivel teljes egészében megismerheted a NASA és az emberiség csillagközi kalandjainak teljes történetét és napjaink érdekfeszítő felfedezéseit! Merülj el az űrkalandok múltjában, kezdve a korai álmodozókkal, akik elsőként építették meg saját rakétájukat, át az eseménydús 20. századon, középpontban a Hold meghódításáért vívott űrversennyel, egészen a Naprendszer határának felfedezéséig. Ráadásul arra is lehetőséget kapsz, hogy feltérképezd az űrkutatás ígéretes jövőjét! Nézd meg élőben a US Space and Rocket Center több száz darabból álló, lenyűgöző gyűjteményét: a NASA küldetések során használt szkafandereit, az űrutazások begyűjtött holdkőzeteket, valamint a rakéták és űrkapszulák élethű mását. Ülj egy űrhajó próbafülkéjébe és tapasztald meg a semmihez sem fogható atmoszférát! Sokszor arról fantáziáltál, hogy asztronauta leszel és meghódítod a világűrt? Kíváncsi vagy, hogy hogyan bírod a gravitációs erőt? Végre tudsz hajtani egy küldetést az űrállomáson? Most könnyedén kiderítheted! 2016. január 15-től március 15-ig! #urkiallitas

A múlt szabadsága - Válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből

Magyar Fotográfusok Háza - Mai Manó Ház A múlt szabadsága Válogatás Alföldi Róbert fotógyűjteményéből (Neoavantgárd fotóművészet Magyarországon az 1960-as évektől napjainkig) A kiállítás megtekinthető a Mai Manó Ház I. és II. emeleti kiállítóterében 2016. január 16. - április 3. között.  Nyitva tartás: hétköznap 14 és 19 óra, hétvégén 11 és 19 óra között. Kurátor: Kolozsváry Marianna, művészettörténész Alföldi Róbert nagyszerű gyűjteménye a korabeli magyarországi és külhoni avantgárd legjelentősebb művészeinek reprezentatív műveit tartalmazza, egy olyan anyagot, mely nemzetközi viszonylatban is különleges. A legkevesebb, amit a gyűjteményről mondhatunk, hogy hiánypótló. Nincs ma Magyarországon egyetlen intézmény sem, amely ekkora (több mint ötszáz mű), ennyire szisztematikusan és egyúttal a minőségre érzékenyen fölépített gyűjteménnyel rendelkezne a magyar neoavantgárd fotóművészetről, illetve a képzőművészek fotómunkáiról. A gyűjtemény további jelentősége, hogy sok lappangó felvételt, kallódó képeket, kópiákat kutatott fel és talált meg, s mentett meg a pusztulástól. Az Alföldi Róbert által összegyűjtött fotográfiák azt is megmutatják, hogy a magyar fotóművészet milyen összhangot mutatott a kor nemzetközi irányzatainak törekvéseivel. A magyar avantgarde nagyjai mellett olyan világhírű külföldi fotóművészek alkotásai szemléltetik ezt a párhuzamot, mint pl. Arnulf Rainer, Thomas Ruff, Rudolf Schwarzkogler, Joel-Peter Witkin, Günter Brus, Jürgen Klauke.  “Nincsenek elvárások, nincsenek világtrendek, nincs igazodás, nincs megfelelés, a szabadság van. Az alkotói szabadság végtelensége. Számomra megrendítő, hogy ennyire kézzel fogható a korszak műveiből ez a fajta alkotói és emberi hozzáállás a világhoz, amit én nagyon szeretnék elérni, de nem nagyon sikerül. Tényleg nincs más, csak az adott alkotó, és az, amit létrehoz, amit megtalál, és nem fél magában egyre mélyebbre menni, és nem fél szembenézni azzal, amit talál, vagyis nem fél szembenézni önmagával. A fotó, mint tükör tartott tükröt az akkori önmaguknak, és tart ma tükröt, a mai önmagunknak. Hogy lehet így is. Ilyen szabadon vizsgálni a világot, vizsgálni benne önmagunkat, és igenis ilyen szabadon is lehet szembenézni és vállalni önmagunkat. Ezért van ennyire közel hozzám ez az anyag. Mert utat mutat. Mert mutat utat!” (Alföldi Róbert)

Wörk projekt / Hazugmagazin

Nagy Ádám - gitárok,ének Maszkura - ének, tangóharmónika Kardos-Horváth János - ének, gitár Borlai Gergő - dobok Juhász Gábor - gitár Gátos Bálint - basszusgitár Gátos Iván - billentyűs hangszerek Weisz Gábor - bariton és szoprán szaxofon Junk Brass Section: Bille Gergő - trombita  Varga Péter Bálint - harsona Sélley Szabolcs - alt szaxofon Hoffer Miklós - tenor szaxofon Hazugmagazin: 2004-ben alakult supergroup. "A hazai rock szcéna három "csiszolatlan gyémántja" örömzenélés végett hozta létre ezt az új formációt." Papp Szabi (Supernem), Borlai Gergő (European mantra, Charlie) és Nagy Ádám (Roy és Ádám trió) JEGYÁRAK:  elővételben:1500 ft.  helyszínen: 2000 ft.  

Helyszín: A38 Kezdés: 20:00h Kapunyitás: 19:00h A wörk projekt cd a helyszínen megvásárolható! 

Kommentek