A hétvégére ajánljuk (február 27. – február 28.)

Nem kezdünk neki a hétvégének korán, mert vasárnap még az Oscarra is kell energia. A szombati nap azonban erősnek ígérkezik.

 

Csíra-konyha - FőZőTANFOLYAM

Szatyorbolt

Szombat 10:00–14:00

Ez alkalommal a tavasz kirobbanó energiáinak meglovaglása a cél. Arra keressük a választ, hogy: - Miért együnk csírákat? Mennyit együnk? Melyiket, mikor és hogyan? - Miért tavasszal eszünk csírákat? - Hogy csíráztassak otthon egyszerűen? - Mit csíráztathatok? (gabonát, magot, hüvelyest, zöldséget)?  - Mi a különbség élettanilag, ízben, felhasználásban, a csíráztatás folyamatában? - Hogyan tároljuk a csírákat? Mire érdemes odafigyelni? - Mit készítsek csírákból a szendvicsen és a salátán kívül? A menü: - Napraforgócsíra-tahini párolt mángolddal, kovászolt rozskenyérrel és magokkal  - Zöld csírafasírt-szendvics zöldségkenyérben friss csírákkal és zöldségekkel - Gyömbérkeksz saját készítésű „nutellával” Részvételi díj: 12 000 Ft/fő, pároknak 10.000 Ft/fő A főzőtanfolyam és a délutáni workshop együtt 15.000 Ft/fő Jelentkezés: személyesen a helyszínen vagy a 5elementsfood@gamil.com e-mail címen A szezonális alapanyagok az egészséges táplálkozás alapjai, ami nem csupán az 5 Elemes főzésben játszik fontos szerepet, hanem mára már sokak által elfogadott értékrend. A Szatyorbolttal egy olyan programsorozatot vezettünk be havi egyszeri alkalommal, ahol választ kaphattok a kérdéseitekre. Az 5 Elemes foglalkozásokon arról szerezhettek tudást és gyakorlati tippeket, hogy szezonális összetevőkből főzve, hogyan tudjuk a táplálkozáson keresztül összhangba hozni szervezetünk működését a kinti időjárással és évszakokkal. Azoknak ajánljuk 5 elemes FőZőKURZUSAINKAT, akik örömmel töltenek el 4 órát hasonló emberek társaságában figyelve, beszélgetve, majd aktívan a konyhában és az asztal körül.

Malacságok Fesztiválja a Ráday utcában!

Ráday utca

Szombat

Van kedved részt venni az utca TOR-túráján? Megkóstolni számtalan malacságot, disznótorost? Mit szólnál egy szalonnasütéshez a belváros közepén? A vendéglőkben számtalan malacos étel vár és különböző zenei programok, amelyeken a részvétel természetesen ingyenes! Mivel erre a hétvégére esik az Idegenvezetők Világnapja is - ingyenes, szervezett sétákkal is várunk! Indítsd a szombat estét a Ráday utcában – süss szalonnát a város közepén! Ismeri Ön a Ráday utcát? A program keretein belül a tematikus séták ismét megrendezésre kerülnek! Tor-túra a Ráday utcában Malacságok tepsiben, késhegyen, kávézóban, galériában, vendéglőben, házak udvarán – Ferencváros Kultuccáján végig! Helytörténeti sétát vezet 18 és 20 órától Róka Zsuzsa, az Idegenvezetők Világnapja alkalmából, a szervező Ráday Sohó Egyesület felkérésére. Találkozók: a Kálvin téri utcatorkolatban, a metrókijáratnál 18.00 és 20.00 órakor. A túrákon való részvétel díjmentes! A programban résztvevő vendéglők és programok: (A malacos menükért kövesd Facebook oldalunkat, ahol naponta frissítjük a programokat és az ajánlatokat!) iF Kávézó Violon d’Agnes Manga Cowboy Slight Relief Duo Caffe Intenzo Furták Gábor és zenekara Claro Bisztro A Claro tízéves fennállásának születésnapi estjén játszik a Fekete Family Band! Pink Cadillac: Csanyi Zoltán duó Púder Étterem: Kocsis Bence akkusztikus programja Rombusz Terasz Bitang nagy szalonnasütés és akusztikus zenei programok a Rombusz sátrában!  

Louder than Bombs! FNB Budapest Support Festival

2. Nap A Food Not Bombs Budapest mozgalom aktivistáival minden hétvégén a piacokról összeszedett, kidobásra szánt alapanyagokból készítünk több fogásos meleg ételt a rászorulók és hajlék nélkül élők számára. Most, a jó ügy érdekében február 26-27-én a Louder than Bombs! FNB Budapest Support Festivallal készülünk, hogy a 2016-os évben is sikeresen működhessünk és biztosíthassuk a vendégeinknek a meleg vacsorát és további projektekkel tudjuk támogatni a szegénységben élőket és a kiszolgáltatott embereket. A támogató fesztivál második napján olyan előadók lépnek fel, mint a Deo - Duo azaz Senior Hal és Gajda Mátyás a Fish!, Barbi & Jancssó a Blahalouisiana zenekarokból és Upor András, valamint a British Mood dj-i, hogy zenéjükkel ők is beleadjanak a „közös üstbe”.  Még több infó rólunk: https://www.facebook.com/foodnotbombsbudapest LINE UP Upor András Barbi & Jancsó (Blahalouisiana) Deo - Duo (Fish!) After party: British Mood Kezdés: 21:00 Belépő: ajánlott adomány 1000 huf  Készülünk még egy infó pulttal, ahol beszerezheted FNB Budapest pólód és táskád is. Valamint megkóstólhatod vegan burgerünket is.

A Filmtekercs.hu és a Budapest Secret Cinema bemutatja: And the OSCAR Goes to

A Budapest Secret Cinema és a Filmtekercs Fényportál harmadik alkalommal szervezi meg közösen az Oscar-díjátadó bulit. A tavalyi évhez hasonlóan idén is az AnKERT biztosítja nekünk a helyet, DJ Panda a zenét, a QuizNight.hu pedig az izgalmas játékot. Tervezett program (Vasárnap estétől):

19:00 kapunyitás 19:45 EX_MACHINA (110’) 22:00 QuizNight 23:30 Kerekasztal beszélgetés Pusztai Ferenc producerrel és Bucsi Réka animációs filmkészítővel és Wehli-Nardai Dorinával (Filmtekercs.hu) 01:00 Vörösszőnyeges bevonulás 02:00 Gála Helyszín: AnKERT (1061 BP Paulay Ede utca 33.)

Kommentek