6 fürdő esős időre

Az elmúlt hét elviselhetetlen forróságánál egy kellemetlenebb dolgot tudunk mondani. Például egy Balaton vagy Tisza-tó mellé tervezett nyaralást erre a zivatarokkal tarkított hétre. Ha nem örül a lehűlésnek, ne keseredjen el! A termalfurdo.hu szakértői összegyűjtöttek hat remek, esőbiztos fedett résszel rendelkező fürdőt nagy tavaink közeléből.

A következő fürdőkben több dolog is közös. Nagyon sokan kedvelik őket, hiszen az ország legnagyobb fürdőversenyében, Az Év Fürdője 2017 szavazáson jól állnak, remek fedett medencéik és élményfürdőik vannak, és nagy tavaink mellől könnyen elérhetőek.
 
 
Zalakarosi Fürdő: a Balaton legnagyobb 4-évszakos családi fürdője
Tavaly öt új csúszdával gazdagodott Zalakarosi Fürdő nem csak a verőfényes nyári napokon jó program. A fürdő fedett része minden korosztállyal elfeledteti, ha a Balatonnál éppen esik az eső. Az év minden napján üzemelő részleg két gyógyvizes ülőfürdővel, egy termálvizes medencével, saját pihenőhellyel, szaunablokkal várja a vendégeket szezontól és időjárástól függetlenül. A kisebbek a hatalmas beltéri gyermekvilágban, a medencetér felett szigetről szigetre kötélhidakon kalandozhatnak és vívhatnak ágyúkkal vízi csatákat.
 
 
Szent Gróth Termál: minden medencében termálvíz
Kora tavasszal a vendégek a zalaszentgróti fürdő ülőmedencéjében fürdőzve akár őzeket is láthatnak az erdő szélén. Ilyen lenyűgöző környezetben, az ország egyik legjobb minőségű termálvize fogadja a Szent Gróth Termálba érkező látogatókat. De ha történetesen nincs kora tavasz, hanem egy hűvösebb nyári nap, egy fedett medence, egy tanmedence, egy úszómedence, egy meleg vizes ülőfürdő, egy gyermekpancsoló, valamint egy gőzkabin és egy szauna áll a vendégek rendelkezésre.
 
 
Thermal Spa Tamási: 10 beltéri medence
Tolna megye egyik legismertebb fürdőjét is meseszép helyen, egy hét hektáros zöldterületen találjuk. A tamási fürdő fedett egységében nem kevesebb, mint 10 medencében csobbanhatnak a vendégek. Ezek között van kalandmedence, élménymedence, termálmedence és jacuzzi is. Két beltéri csúszda, finn szaunák, gőzkabin, infra - és aroma szaunák, sóbarlang is arra szolgálhatnak, hogy elfeledtessék velünk a szerencsétlenül lefoglalt nyaralásunkat, visszaadják hitünket a nyárban. A fürdő egész évben, pénteken és szombaton 22 óráig tart nyitva.
 


 
Zsóry Gyógy- és Strandfürdő: vadonatúj, fedett élményfürdő
A Zsóry már eddig is Észak-Magyarország egyik legnépszerűbb fürdője volt, egész évben nyitva tartó fedett élményfürdője pedig egészen új szenzációja a térségnek, hiszen ez év elején adták át. Benne pezsgőágyak, hidromasszázs fülkék, csésze alakú pezsgőmedence, nyakzuhatagok, sodró folyosó, hullámmedence és 3 csúszda (Családi csúszda, Zsóry kígyó, Sárga gyík) is várja a fürdő vendégeit a hűvös napokon is.
 
 
Demjéni Termál Völgy: barlangfürdő varázslatos fényekkel
Mi izgalmasabb lehet annál, mint egy barlangfürdő mélyén elbújni az eső elől? Demjéni Termál Völgyben, a Cascade Barlang és Élményfürdőben akár ezt is megtehetjük. Hideg a Tisza-tó? Csak egy ugrás Demjén, ahol meleg vizű barlangok cseppkőmedencéiben ejtőzhetünk, de az egyedülálló fürdőkomplexum rafinált csúszdáin is múlathatjuk az időt.
 
 
Egerszalók: páratlan látvány, 1900 m2 vízfelület
Az országban az egyik legkülönlegesebb látvány Egerszalókon tárul fürdőzők szeme elé. A domboldalról lefolyó gyógyvíz alkotta különleges teraszos mészkőképződmény lábánál, 1900 m2 vízfelület várja a fürdőzőket. Saliris Resort Gyógy és Wellness Fürdőben összesen 24 külső és beltéri medence kapott helyet. Melengető pillanatokat élhetünk át a fürdő exkluzív szaunavilágában is, ahol naponta több alkalommal tartanak szauna szeánszokat, jeges, sörös, mézes, sós ceremóniákat.
 


 
Az ország többi fedett fürdője ide kattintva látható

Kommentek