5 hétköznapi helyzet, amin segít a zene

Vannak, akik egész nap fejhallgatóval dolgoznak az irodában és vannak, akiknek tökéletes csend kell a koncentrációhoz. A zenét többnyire a feladatok monotonitásának megtörésére vagy a körülöttünk állandóan hangoskodó munkatársak kizárására használjuk, pedig a megfelelő dalok hallgatásával közérzetünkön és produktivitásunkon is javíthatunk.

Az LG hazai csapata most a legjellemzőbb és legkellemetlenebb munkahelyi szituációkhoz és a legnépszerűbb PC játékokhoz készített olyan Spotify lejátszási listákat, melyekkel egyből megteremthetjük a megfelelő hangulatot a monitor előtti idő eltöltéséhez.
 
Ha nehezen indul reggel a munka
 
Az irodai zenehallgatásnak három fontos hatása lehet: növelheti éberségi szintünket, megváltoztathatja a hangulatunkat, de el is terelheti a figyelmünket attól függően, hogy milyen jellegű feladatot végzünk, és milyen zenét hallgatunk. A reggeli órákban érdemes kellemes hangulatú, középtempós, néhány akkordból álló egyszerű dalokat választanunk, amik lassan de biztosan ébresztenek fel minket és még a figyelmünket sem vonják el. Ha pedig unalmas feladatunk van, dobjuk fel a hangulatunkat valamilyen pörgős, jól ismert dallal, hiszen sokkal gyorsabban végzünk az egyszerűbb, egysíkú feladatokkal, ha vidám zenével tartjuk éberen gondolkodásunkat.
 
Easy morning vibes: https://open.spotify.com/playlist/5KLqJFufJhRONYS3i9MoFc 
 
Ha túl nagy rajtunk a nyomás
 
Ha hirtelen rengeteg feladat ömlik ránk és rövid idő alatt kell sokat teljesítenünk, minden külső zaj egyből zavaróvá válik. Ilyen esetben hallgassunk monoton, mégis dallamos zenét, amiben elmélyülhetünk. Az LG OFFICE tematikájú lejátszási listái között találunk kifejezetten olyan gyűjteményt, ami a koncentrációnk visszanyerésében segít.
 
Under pressure: https://open.spotify.com/playlist/5jbmaAN4CZwVVRK9HTlzVl 
 
Ha életünk legrosszabb meetingjén vagyunk túl
 
Egy igazán kellemetlen, hosszú és idegőrlő találkozó után nehéz a következő feladatra fókuszálni. Ha nem szeretnénk a munkatársainkon, vagy rosszabb esetben a főnökünkön levezetni a feszültséget, hallgassunk meg néhány zúzós rock slágert és eresszük ki a gőzt. Tiszta fejjel egyből könnyebb lesz nekiállni a soron következő feladatnak.
 
After the worst meeting: https://open.spotify.com/playlist/7B4jjcyy0x88FUqaC9Vsir 
 


Ha fejben már a tengerparton vagyunk
 
Ha legszívesebben már a homokos tengerparton süttetnénk a hasunkat, ne álljunk ellen a kísértésnek: hallgassunk nyári slágereket, és egyből motiváltak leszünk arra, hogy a túlórázás helyett még munkaidőben befejezzünk minden feladatot.
 
When you’d rather be on holiday: https://open.spotify.com/playlist/09Sm8d9K8acbSC7g5PgWzW 
 
Ha még jobbak akarunk lenni a játékban
 
Az LG friss, 2019. áprilisi kutatása szerint a PC játékokat játszó magyarok kétharmada hallgat rendszeresen vagy alkalmanként zenét játék közben. Ez nem véletlen: a gyors és ritmusos zenék a gondolkodásunkat is felpörgetik és a játék sokadik órájában is éberen tartják figyelmünket. Az LG lejátszási listái között olyan ikonikus játékokhoz találunk playlisteket, mint a WOW vagy a LOL, de arra az esetre is találunk aláfestő zenét, ha éppen az utolsó életünk elvesztésén bánkódunk.
 
E-sport marathon: https://open.spotify.com/playlist/4bM7gv15qR91pdr71lN87f 
 
Bár mindenkinek más típusú zene válik be munka és játék mellé, az LG 18 egyedi tematikájú lejátszási listájával könnyen letesztelhetjük, hogy milyen dalok mellett tudunk a leghatékonyabbak lenni, legyen szó munkáról vagy játékról.

Kommentek