Vágykeltő menü a Stradivari Étteremben

Ha csak arról lenne szó, hogy jót ettem és jót ittam, még meg tudnék bocsátani az étteremnek... de a hangulat, ami arra ösztönöz, hogy szerelembe ess, hogy szerelembe akarj esni, hiába fájdalmas, feledhetetlen nyomot hagy.
 

Múlt héten furcsa élményben volt részem. Ha kaptatok már meg előre születésnapi ajándékot, vagy tartottátok egy pár nappal korábban a baráti karácsonyt, akkor érteni fogjátok hogy miről beszélek, hiszen valami ilyesmi történt velem is.

Egy héttel ezelőtt Valentin-napi menüt kóstolhattam végig a Stradivari Étteremben, és az ízlelgetés közben végig az járt a fejemben, hogy vajon milyen lenne, ha a dolog élesben menne.

Hajtogattam a damaszt szalvétámat, kémleltem a félhomályt és próbáltam elképzelni, hogy milyen érzés lenne, ha szívem választottja, egy ilyen meglepetéssel állna elő ezen az erőltetett, nemmagyar és közhelyes ünnepen, Valentin-napon.

Talán a bor meg a pezsgő, talán a különleges fogások, talán a hely hangulata tehetett róla, de egyszer csak összeszorult a gyomrom és tagadhatatlanul kívánkozott ki belőlem az érzés:

Én is ezt akarom!

Egy gyönyörű étteremben akarok ülni, egy szerető férfivel az oldalamon. A szerelmesek koktélját akarom inni és afrodiziákumokkal megtámogatott menüt akarok kóstolni, hogy aztán a tetőteraszon szívhassunk friss levegőt, összeölelkezve, szépen, szerelmesen, giccsesen.

Gyenge vagyok, bevallom. És komolyan azt gondolom, hogy hiába minden ellenállás, hiába állítjuk magunkról, mi nők, hogy nem kérünk a túlzó romantikából, egy ilyen vacsorának, egy ilyen helyen, szinte lehetetlen ellenállni.

Szóval drága Férfiak, ha nincs ötletetek Valentin-napra, vagy ha ettől az alkalomtól függetlenül, szívesen nyűgöznétek le kedveseteket egy finom vacsorával, a Stradivari Éttermet és hétvégi menüjét jó szívvel ajánlhatom.

Hölgyeim, nektek pedig sok szerencsét! Kívánom, hogy kényeztessen titeket valaki ezen a napon (is)!

Ha felkeltettem az érdeklődéseteket, olvassatok még egy kicsit bővebben a menüről, ami február 12-13-14-én fogyasztható.

Vágykeltő fogások a szerelmesek ünnepén

Február 14-e Szent Bálint, avagy Valentin napja, a szerelmesek ünnepe, amikor világszerte milliók lepik meg párjukat valami kis kedvességgel. Az Aria Hotel Budapest Stradivari Éttermében februárban különleges fogásokkal várják a szerelmeseket, és számos afrodiziákumként ismert finomság is fellelhető a menüben. Ilyen a cinkben gazdag osztriga, ami Casanova kedvence is volt, a potencianövelő zeller, a vágyfokozó ginzeng, vagy szenvedélyeket fellobbantó csokoládé. Az étterem most is, mint mindig a különös figyelemmel válogatott, minőségi alapanyagok használatát, az egyedi és különleges ízek harmóniáját tűzte ki célul az ételek és az italok, koktélok megalkotásánál. Ferencz Gábor séf új specialitásai közé tartozik többek között osztriga citrushabbal, a zöldalmás zellerkrém leves, a lazackaviár wasabis turógombóccal, vagy az ötfűszeres sertés szűzérme, melyek mind tökéletes fogásai lehetnek egy romantikus vacsorának. A Valentin napi menü külön érdekessége, hogy a hölgyek és az urak különböző fogásokból választhatnak, az ételekben ugyanis más-más vágyfokozók vannak. A Stradivari Étterem mindemellett saját kávékeverékkel, borokkal, és egyedi ízvilággal várja a vendégeket. Az étterem „farm-to-table” koncepciójával is irányt mutat a hazai vendéglátásban, itt a különlegesebb fogásokat is lehetőség szerint termelőktől származó alapanyagokból készítik.

A szerelmesek koktélja

A karakteres ízvilág nemcsak az ételekre, hanem az italokra is jellemző. Az étteremből nyíló Satchmo's Bar and Library számos különleges koktélt kóstolhatunk, ilyen például a kifejezetten Valentin-nap alkalmából megalkotott „Flying Love”, melynek összetevői a lime, áfonyalé, vodka, aperol és a szerelmesek italaként ismert Amaretto. Az olasz mandula likőr története egybefonódott a romantikával, a legenda szerint ugyanis Leonardo da Vinci egyik tanítványa, Bernardino Luini festőművész felkérést kapott Saronno városától, hogy készítsen egy Szűz Máriát ábrázoló freskót a háború pusztította templom számára. Luini egy hamvas fiatal leányt választott modelljének a képhez, s végül a közös munka során szenvedélyes szerelem lobbant fel közöttük. Az ifjú hölgy szerelme zálogául adott a művésznek egy flaskányit a saját maga által készített italból, amelyet L'Amarettonak nevezett el. Az Amaretto likőr éppen ezért mindmáig sokak szemében a szerelem szimbóluma. Egzotikus fűszerezésű italokat a szálloda tetején található, lenyűgöző panorámával rendelkező High Note SkyBarban is fogyaszthatunk. Miközben a Budai Várban gyönyörködünk, megízlelhetjük az egyedi koktélokat, melyekben az Aria Hotel Budapest zenei tematikája is visszaköszön: a Signature koktélok a házban megjelenő 4 zenei stílushoz - klasszikus, opera, jazz és kortárs - kapcsolódó ízvilágot idézik.

A VALENTIN-NAPI GASZTRO VACSORA MENÜJE:

Welcome koktél

Flying love koktél

vodka, Aperol, Amaretto, lime, áfonyalé

Sopranos

Lazackaviár wasabis turógombóccal

Bloody Mary krémleves

Kacsamell, gyömbéres zöldségek, fondant burgonya

Baritone

Osztriga, citrus, chili

Zellerkrémleves

Sertés szűzérme kínai “ötfűszerrel”, burgonyakrém, ginzeng jus

Szívküldi

Eper, csokoládé, rózsaszirom, mogyoró, méz

Stradivari Étterem 1051 Budapest, Hercegprímás u. 5.

Foglalás: +36 20 438 8824 www.ariahotelbudapest.com

Kommentek