Újabb sztárséf csatlakozott az Air France-hoz

A francia légitársaság fedélzetén a Business class utasok a két Michelin csillagos szakács, Jean Sulpice fogásait kóstolhatják.
 

Jean Sulpice hat új ételt álmodott meg az Air France Business class utasainak a 2017-es év első három hónapjára. Az ínyenc fogások minden Párizsból induló hosszú távú járaton, és néhány középtávú útvonalon is elérhetőek.

A légitársaság küldetésének érzi a francia gasztronómia megismertetését a világgal, ennek érdekében évek óta rendszeresen neves francia szakácsokat kér fel egy-egy menüsor kidolgozására.

A következő három hónapban a középtávú járatokon a Business class menüsora kéthetente frissül, a hosszú távú járatokon pedig havonta két fogás változik majd. Jean Sulpice különféle főzési technikát, ízvilágot és textúrát ötvözve könnyű és friss ételeket készít az utasoknak. A két Michelin csillaggal rendelkező séf a francia gasztronómia egyik úttörője. Saját étterme, a Restaurant de Jean Sulpice a Francia-Alpokban, Val Thorensben található. Ételeihez jellemzően szezonális zöldségeket, friss fűszereket és helyi termelők áruit használja, ezzel biztosítva a legkiválóbb minőséget. Az Air France Business class utasai hat innovatív, egészséges gourmet fogást kóstolhatnak a felhők felett:

- Bárány pikáns mártással, burgonyapürével és salátával

- Vörösborban pácolt marhapofa koriander mártással, tejszínes burgonyával és gesztenyével

- Gyöngytyúk kömény mártással és tejszínes paszternákkal

- Pisztráng vizitormával és kukorica polentával

- Tőkehalfilé mandarinos satay szószban földimogyorós spenóttal

- Comté sajt rizottó zellerrel és lestyánnal

A párizsi Charles de Gaulle repülőtérről induló járatokon a La Première és a Business class utasok a sztárséf fogásain kívül “A la Carte” fogásokat is választhatnak. A thai, kínai, indiai, japán és koreai konyha különlegességei, valamint tengeri ételek is foglalhatóak online az utazás előtt akár 90 nappal.

Kommentek