Tudta, hogy a világ kávéfogyasztóinak háromnegyede tejjel issza a kávéját?

A legjobb baristákhoz hasonlóan a Nespresso-t is évek óta foglalkoztatja, hogy mi az az ideális ízvilág, testesség, keserűség, savasság és aroma, amit a tejes kávéreceptek kedvelői keresnek.

Az új BARISTA CREATIONS kapszulakollekciót kifejezetten a tejjel készülő kávékhoz fejlesztették ki, így legyen szó akár egy édeskés, krémes cappuccinóról, esetleg egy rövid, intenzív cortadóról, a BARISTA CREATIONS kávékapszulák között mindenki megtalálja a kedvenc tejes receptjével tökéletesen harmonizáló őrleményt.
 
A baristák hozzáértése és kreativitása, valamint a tej mesteri adagolása tökéletes harmóniát teremt a kávé összetett ízvilágával így téve egyedivé a kávézók klasszikus receptjeit. A Nespresso ezt a szakértelmet szerette volna megosztani az otthoni kávézás szerelmeseivel is. Ehhez a cég a kávégyártás eddig ismeretlen, új szemléletét alakította ki. A tejes receptek elkészítéséhez tökéletes kávéőrlemények kifejlesztéséhez a legkülönbözőbb területek szakértői hat éven át tanulmányozták a kávé és a tej optimális kölcsönhatásához szükséges feltételeket és a világ különböző tájairól származó kávéfajtájkat. 
 
“A kávé és a tej tökéletes harmóniáját kerestük, és munkánkhoz a profi baristák tudásából merítettünk ihletet.” - mondta el Karsten Ranitzsch, a Nespresso vezető kávészakértője. „Az elmúlt években rengeteg vásárlónkat kérdeztük meg, és kicsit sem volt meglepő, amikor kiderült, hogy az emberek mennyire szeretik tejjel fogyasztani a kávéjukat, és ezt milyen sokféleképpen is teszik. A kávépörkölőkből, kávékóstolókból, élelmiszeripari szakértőkből és mérnökökből összeállított csapatunk azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a kávé és a tej interakcióinak megismerésével megalkossa a tejes receptekhez leginkább illő kávékeverékeket, és így vásárlóink a BARISTA CREATIONS kávékapszuláink segítségével otthonukban is elkészíthessék kedvenc kávéházi receptjüket.”
 


BARISTA CREATIONS: az új állandó kávékollekció
 
A Nespresso BARISTA CREATIONS őrleményei azok számára tökéletesek, akik a kávéjukat tejjel fogyasztják, ám mégis az ideális keserűséget, krémességet, testességet és karakteres ízvilágot keresik italukban. A termékcsalád 3 tagja segítségével bárki megtalálhatja a számára ideális kávét, amelynek tulajdonságai tökéletesen érvényesülnek tej hozzáadásával. Mindegyik őrleménnyel számtalan különböző kávérecept készíthető el, a rövid és intenzív cortadotól, egy hosszabb, lágyabb latte-ig.
 
A BARISTA CREATIONS sorozat tagjai:
 
Chiaro (olaszul azt jelenti: “világos”): A brooklyni baristák által inspirált Chiaro a lágy és édeskés kávéreceptekhez készült. Kenyai és indonéziai Arabica kávék keveréke, melyek egy kifejezetten lágy pörkölést kaptak. Ennek köszönhetően, egy kis tej hozzáadásával karamellás és édes-kekszes ízjegyeket fedezhet fel.
 
Scuro (olaszul azt jelenti: “sötét”): A melbourne-i baristák ihletésével született Scuro tökéletes harmóniát alkot a tej és a kávé pörkölt ízjegyei között. Kolumibiai és etiópiai Arabica kávék keveréke, mely tejjel elkészítve intenzív, pörkölt, mégis kiegyensúlyozott – vagyis tökéletes választás egy intenzív cappuccino elkészítéséhez.
 
Corto (olaszul azt jelenti: “rövid”): A spanyol baristák ihlette Corto erőteljes íze és sűrű, szirupos textúrája kiváló választás azokhoz a receptekhez, amelyekhez csak egy kevés tejre van szükség. Sötét pörkölésű afrikai Arabica és Robusta kávék keveréke, melynek mélysötét színe, fűszeres aromája, intenzív pörköltsége és füstössége remekül érvényesül a tejjel. Ideális egy hagyományos spanyol cortado recepthez.
 
Az új sorozat tagjait természetesen bármikor fogyaszthatja kedvenc növényi alapú tejével is; ehhez a főként a zabtejet, vagy a szójatejet ajánljuk.
 


Nespresso kávégépek és kiegészítők: a kávérajongók összes tejes receptjéhez
 
Tegye teljessé az otthoni barista élményt a Nespresso beépített tejhabosítóval rendelkező kávégépeivel és kiegészítőivel, amelyeket kifejezetten arra terveztek, hogy a lehető legmagasabb szintre emeljék a tejes receptek kényeztető ízeit és textúráját.
 
További információk a Nespresso BARISTA CREATIONS termékekről és a Nespresso tejes kávégépeiről és kiegészítőiről: www.nespresso.com.

Kommentek