Te ettél már sörfagyit? – Hétvégi sörfesztiválon debütál a Mentes meggyes és a Bronzgombóc

Ha nyár, akkor fagylalt. Ha sör, akkor… A nemes ital felhasználásával is lehet ízletes jeges desszertet készíteni. A sör és a gasztronómia kapcsolatának elmélyítésére törekvő Sör mi több jóvoltából végre megkóstolhatjuk az igazi sörfagyit. A különleges finomság ezen a hétvégén, a Belvárosi Sörfesztivál szombati napján debütál kétféle ízben.

Elmúltak már azok az idők, amikor a cukrászdában csak citrom, csoki, puncs és vanília fagylaltokból válogathatunk, ma már többszáz féle – nem éppen hétköznapi ízvilágú – jeges desszert közül kérhetünk egy-egy hűsítő gombócot. A Magyar Sörgyártók Szövetsége által életre hívott Sör mi többnek (SMT) köszönhetően most már azt is megtudhatjuk, milyen a sörfagyi! A Damniczki Balázs cukrászmester szakértésével, saját fejlesztésű receptúra alapján készült finomság a Belvárosi Sörfesztivál szombati napján debütál, méghozzá kétféle ízben. Az alkoholmentes lager sör felhasználásával megkomponált Mentes Meggyes a nevére utalva a nyár kedvelt gyümölcsének aromajegyeit hordozza magában, az enyhe alkoholtartalmú, bak sör alapanyagú Bronzgombóc pedig karamellás ízvilággal csábít felejthetetlen kulináris élményre.
 
 
Aki kilátogat szombaton az SMT standjához, az napközben, a készlet erejéig ingyenesen megkóstolhatja a kétféle finomságot, valamint a helyszínen lévő gifie automatában készített gif-jével egy rendhagyó, értékes ajándékokért zajló sörbajuszversenyben is részt vehet az SMT Facebook-oldalán:
https://www.facebook.com/sormitobb/?fref=ts.
 


 
A Sör mi több eseménysorozatról
A Magyar Sörgyártók Szövetségének célja, hogy a világszerte reneszánszát élő sör az őt megillető helyére kerülhessen a hazai fogyasztók asztalán. A szövetség egész évet átölelő Sör mi több elnevezésű eseménysorozata elkötelezett amellett, hogy elmélyítse a hazai sörkultúrát és új oldalairól mutassa be ezt a természetes italt.

Kommentek