Sváb Hetek a Yellow Bistro & Bar-ban

A nagy érdeklődést kiváltó finn hetek után Tóth Zoltán Executive Chef a sváb gasztronómiába kalauzolja a Yellow Bistro & Bar vendégeit. (2019. február 18. - március 17.)

Tematikus eseményeink alkalmával igyekszünk egy-egy nemzet hagyományos értékeire építeni és meghatározó ételeiket úgy elkészíteni vendégeinknek, ahogy ezeket a háziasszonyok is készítik már régtől fogva. A svábok elsősorban olyan nyersanyagokat használtak, amelyeket ők maguk termeltek meg, saját kertjükből gyűjtötték be a népszerű alapanyagokat: a káposztát és a burgonyát. A konyhában a legfőbb szabály a takarékosság és egyszerűség volt, azonban így is remek ízekkel örvendeztetnek meg minket.
 
Séfünk a szűkített menüsor összeállítása során nagy figyelmet fordított ezekre a szempontokra, a konyhában pedig sváb származású szakácsunk is gondoskodik tradicionális ízekről.
 
A sváb hetek idejére a Yellow Bistro & Bar italkínálatát is bővítettük a Fóti Kézműves Sörfőzde termékeivel.
 
Ha megkóstolnád a sváb konyha remekeit látogass el hozzánk a Danubius Hotel Helia halljában található Yellow Bistro & Bar-ba! 
 


Íme a teljes kínálat:
 
Sváb Ünnepi leves
Rendszerint esküvők és nagyobb családi összejövetelek tradicionális étele. A paprikás jércés alapot a szegfűbors és a tejszín teszi különlegessé. Fonott édes kaláccsal vagy brióssal kínálják.
 


Hurkaleves
Hagyományosan disznóvágás alkalmával készített leves, a hurka alaplevét ízletes zöldségekkel dúsították. „Amikor a szomszédok tudomást szereztek a disznóvágásról, máris hozták lábosaikat, hogy kóstolót kaphassanak a finom hurkalevesből.”
 
Savanyú káposztaleves
Egyszerű, de rendkívül pikáns, füstös ízű leves. A savanyú káposztás és füstölt szalonnás alapot a kapor és a tejföl teszi teljessé.
 
"Madárka" Ropogós csülök, baboskáposzta
A csülök legjavát – leghúsosabb részét – klasszikus sváb pácba forgatjuk, baboskáposztával tálaljuk. Tipikus tél végi – tavasz eleji fogás.
 


Svábpecsenye hagymás kifliburgonya
A tarját paradicsompürével pácoljuk, majd mustárba és lisztbe forgatjuk. A hagymás kifliburgonyával kiváló párost alkot.
 
Sváb savanyú tojás gőzgombóccal
Könnyű húsmentes étel, amely a svábok körében a baromfiudvarból könnyen beszerezhető tojásból készült. A pikáns mártással készített tojást a szegfűbors teszi különlegessé, amelyet sváb gőzölt knédlivel kínálunk.
 


 
Schupfnudeln, házi szilvalekvár
 


Krumplis és káposztás rétes
 
Kapros-túros lepény
A sváb hagyományokra építve nem édes desszerteket kínálunk, azonban édesszájú vendégeink is kedvük szerint ízesíthetik ezeket a fogásokat. Réteseink házi tésztából, kézzel húzott réteslapból készülnek.
 
Italajánlatunk:
Fóti Pils (4,5 %) – Szűrt világos lager sör (0,5 l)
Fóti Keserű Méz (6,0 %) – Szűretlen világos sör (0,5 l)
 
Facebook esemény:
https://www.facebook.com/events/2278211709113193
 
Yellow Bistro & Bar
Danubius Hotel Helia
1133 Budapest, Kárpát utca 62-64.
Asztalfoglalás: +36 1 889 5913
Facebook: yellowbistrobar
Instagram: yellowbistrobar

Kommentek