Stílusos vidéki vendéglátás a Rosinante Fogadóban

Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban.

A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma, Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.
 

6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás”


Éppen ezért nem kis öröm, hogy hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat. A február 17-i tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)

  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)

  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)

  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)

  • Erhardt Étterem (Sopron)

  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)



Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:
Kistücsök Étterem – Séf: Jahni László

  • Füstölt ponttyal töltött káposzta 

  • Somogyi szarvas vadasmártással, ropogós kenyérkockákkal


Viator Étterem és Borbár – Séf: Gyurik Gábor

  • Vízibivaly lábszár, zeller, gesztenye

  • Levendulás Mille-Feuille a Pausa kávéháztól


Macok Bisztró és Borbár – Séf: Macsinka János

  • Szilvásváradi pisztráng rolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel

  • Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával

  • Meglepetés


Rosinante Étterem és Hotel – Séf: Jónás Gábor

  • Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcs-chutney

  • Mézes krémes


Erhardt Étterem – Séf: Erhardt Zoltán 

  • Sáfrányos halászlé Pannóniából

  • Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával

  • Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral


 Nomád Hotel és Glamping – Séf: Szaszák Zoltán

  • Ököruszály leves

  • Nomád fánk baracklekvárral 



A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött.
Regisztráció itt: http://rosinante.hu/aktualis/142-hat-ev-utan-ujra-svet-a-rosinanteban!
A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják.
A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban.
Helyi ízek kóstolója a Szigeti termelői standnál.
A jó hangulatról a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz D.J T-Boy gondoskodik.
 

Kommentek