Országos Étterem Hét (október 10. – október 16.)

Az ősz beköszöntével ismét elindul az Ötterem Hét, ami immár a XI. alkalommal várja a minőségi gasztronómia kedvelőit.
 

2016. október 10. és 16. között az Országos Étterem Hét-en résztvevő "TOP" éttermek egységes-fix áron kínálnak 3 fogásos ebéd/vacsora menüket!

Az éttermek kb. 70%-a mindössze 3.300 Ft-ért, a további 30% pedig 4.900 Ft-ért kínál ún. Prémium menüt (szervízdíjjal együtt!). A Prémium menüt kínáló vendéglátóhelyek az Étterem Hét étterem-lista oldalán piros színű, "DiningCity Csillaggal" vannak megjelölve.

Több mint 100 „TOP étterem” vesz részt a programban, melyek közül kb. 80 budapesti, és 30 az ország különböző pontján található meg! Számos olyan étterem is résztvevője az Étterem Hét-nek, mely Magyarország 50 legjobb étterme közé tartozik (több hazai gasztro szaklap/kiadvány alapján)!

A résztvevő éttermekbe csak és kizárólag online formában a www.etteremhet.hu weboldalon lehet leadni érvényes asztalfoglalást, telefonon, vagy más formában nem.

3 tételes borsorok egyedi áron!

A XI. Országos Étterem Hét alkalmából Kovács Antal sommelier ajánlásával különleges kézműves borok is helyet kapnak néhány étterem kínálatában! Ráadásul a 3 fogásos menüsorok mellé kínált 3 tételes borsorokat minden csatlakozó étterem saját árlapjához képest egyedi áron lehet majd fogyasztani.

Ez az egyedi borajánlat az alábbi éttermekben érhető el:

- Almárium Bisztró

- Apacuka Kávéház Étterem

- Chess Étterem

- Don Leone Étterem

- Locavore Étterem

- M10 Étterem és Kávézó

- Pane Vino Restaurant

- Stelázsi Étterem

- Szél Fiai Fogadó (Nyúl)

Néhány szó Kovács Antalról: Az egyik legismertebb magyar sommelier, pályáját 1989-ben kezdte. Végigjárta a vendéglátás szamárlétráját, és közben mindent megtanult a borról, amit lehet. ő volt az első olyan sommelier, aki Magyarországon háromszor is (1994., 1995., 1997.) elnyerte a magyar bajnoki címet a sommelier-ek versenyében, és ezzel elsőként lett örökös magyar bajnok. Sommelier-ként az ország egyik legnevesebb éttermében, a Gundelben dolgozott 7 évet, majd Zwack Péter csábította magához. Jelenleg egy kis csapattal a háta mögött - kézműves borokat gondozó - webshopját üzemelteti a pincearon.hu címen.

Kommentek