Nyolcvan nap alatt a Föld körül

Utazni jó. Egzotikus országok életébe picit â??beleélniâ?, azaz megismerni szokásaikat, kultúrájukat, gasztronómiájukat jó. Nem csoda, hogy sokan álmodoznak erről, bár a lehetőségeink sajnos néha kevesebbet engednek valóra válni ezekből az álmokból, de azért ki-ki a maga módján képzeletben is végig tudja utazni a világot.

 

Van, aki filmeket néz, van, aki albumokat lapozgat vagy földgömböt forgat és igen, van, aki eszik. Ízeket, színeket, élményeket nem csupán utazás során lehet gyűjteni, hanem akár a saját otthonunkban, kényelmes kanapénkon, vagy éppen a munkahelyünkön is. A NetPincér idei évvégi akciója erre buzdított minden vállalkozó szellemű házhozrendelőt, hogy tesztelje tíz héten keresztül több nemzet konyhájának különlegességeit, ezzel akár egy new york-i utat nyerve.

A kezdeményezéshez örömmel csatlakozott néhány ismert művész is, akik maguk is gyakorlott utazók és enni persze mindannyian szeretnek. Így nem volt kérdés, hogy tíz héten át együtt álmodnak a legnagyobb internetes ételszállító céggel, és ők is bevállalják a kóstolást. Még persze hátra van néhány hét, de a tapasztalatokat azért már most csokorba gyűjtötték számunkra.

„Én az év nagy részében szigorú diétát tartok, amelyben nem eszem együtt fehérjét szénhidráttal, de persze imádom a finom ízeket, és most boldogan tettem több ízben is kivételt” – meséli Gubás Gabi, aki éppen egy nagyon intenzív időszak során kóstolta végig a NetPincérrel a világot. Volt, hogy a színházba, a próbaszünetbe érkezett a rendelt étel, volt, hogy a stúdióba, lemezfelvétel idején, és persze otthon is kipróbálták a gyerekekkel együtt az internetes rendelést. – „Mi leginkább pizzát szoktunk rendelni, így a gyerekeimnek eleinte furcsa volt, hogy a futár mást is hozhat, mint a nagy kedvencüket, de egyre nagyobb kíváncsisággal kóstolták velem együtt az új ízeket. Az indiai étel például kifejezetten ízlett nekik! Nekem is a curry illetve a mexikói volt a kedvencem, viszont a hamburger, bevallom, ezután se lesz az. Japánba viszont továbbra is nagyon szeretnék eljutni, a sushizás élménye ezt újra megerősítette bennem. Izgatottan várom az utolsó hetet is, mert ezúttal töredelmesen bevallom, idén a karácsonyi halászlevet is inkább a NetPincértől rendelem majd meg, és biztos vagyok benne, hogy nagyon finom lesz az is!”

Csonka András nem tartja magát különösebben nagy ínyencnek, de saját bevallása szerint végül is élvezte, hogy mindig mást ehet otthon is, még étterembe se kell elmennie a különleges ízekért. „Nálam már egy sima csirkemell megsütése is nagy kaland, úgyhogy tulajdonképpen nagyon élveztem, hogy mindig házhoz érkezik a friss vacsora. A sushi továbbra se lett a kedvencem, de például az indiai csirkekorma az illatos, friss lepénykenyérrel, a naan-nal nagyon ízlett, szerintem azt máskor is fogok rendelni! Pizza és pasta pedig mindig jöhet, ahogy a saláták is, ezek mind a napfényes nyarat idézik nekem, amit imádok! Amikor a tésztahét volt, éppen a novemberi tavaszt élveztük, így szuper volt, hogy az erkélyemen ehettem meg az ebédet, egy szál pulóverben. Mintha csak a napfényes Olaszországban lettem volna!” – András bevallottan szereti a hagyományos kosztot, így örül neki, hogy a kalandban még rántotthúsos hét is lesz, már előre várja, hogy igazi klasszikust is rendelhet otthonra.

A tízhetes kalandot Csobot Adél is nagyon élvezte. A gyönyörű kismama saját bevallása szerint eddig nem mindig figyelt oda a rendszeres étkezésre, de most tudja, hogy ezen változtatnia kell. „Nagyon jól jött nekem a Sztárban sztár próbái idején is, hogy házhoz jöttek a finomságok. Amikor csak lehetett, persze rendeltem levest, mert nekem anélkül nincs étkezés, de a saláta, meg a frissen illatozó pizza is igazán jól esett. Imádom az ételrendelésben azt is, hogy nem muszáj előre eldönteni, hogy ma éppen pontosan mit fogok enni, mert bizony kismamaként van, hogy nem ugyanarra van gusztusom délután, mint amit reggel gondoltam. Az internetes rendelésnél ezt még lehet alakítani, ráadásul a mobil applikáció segítségével is nagyon könnyű volt választani, mindenkinek csak ajánlani tudom!”

Puskás Petinek is egy igazán húzós időszakra esett a nemzetközi étkek végigkóstolása, hiszen a The Biebers lemezbemutató koncertje után számos nagysikerű koncertet is adott novemberben és decemberben. „Amikor sokat dolgozunk, gyakran elfelejtenék enni, ezért is volt szuper, amikor eszembe jutott, hogy hohó, hát a NetPincér bármelyik kedvencemet egy órán belül frissen szervírozza. És még vásárolni sem kell előre! A sushi is nagyon bejövős kaja nekem, de persze az olasz tészta, meg a pizza is nagy kedvenc, de nekem nincs bajom a paleo étkezéssel sem, akár saláta, akár hús, jöhet, mindenevő vagyok! Az indiai és a mexikói is jó volt, és naná, hogy kíváncsian várom az utolsó heteket, amikor magyaros ízeket tesztelünk. Kicsit sajnálom, hogy mi nem játszhattunk a new york-i nyereményútért, csak azzal vigasztalom magam, hogy ennyi színházi meló és Biebers-koncert mellett amúgy sem lenne időm most elutazni.”

Bereczki Zoltán sem unatkozott az elmúlt hetekben. „Amúgy is nagyon gyakran rendelem meg a vacsorámat már az autóból hazafelé, most viszont azt is nagyon élveztem, hogy a finom falatokat többször is együtt fogyaszthattuk el munka után a kollégákkal, mert az ételfutár természetesen bárhová el tudja hozni a rendelt fogásokat. Így a Lepkegyűjtő előadása után együtt tudtunk hamburgerezni a stábbal, a Magyar Színházas Illúzió-koncertem után pedig mexikóit toltunk, és igaz a régi bölcsesség, jobban esik a falat, ha minél többen együtt esznek. Persze akkor is igaz ez, ha otthon salátázom, vagy pizzázom, és éppen arra van szükségem, hogy nyugalomban legyek egy picit.” Az év vége természetesen még sok munkával telik Zoli számára is, hiszen számos helyen várják fellépések az országban, így a magyaros ízeket is feltehetőleg két koncert között teszteli majd.

A NetPincér 80 nap alatt a Föld körül akciójában karácsony előtt még a rántott, bundázott finomságokat, karácsony hetében az igazi magyaros halászlét kóstolhatják a gasztronómiai kalandutazók, akik közül egy szerencsés nyertes nemsokára élőben tesztelheti az eredeti new york-i ízeket is.

Kommentek