Négy napig a fiatal borászoké a Szent István tér!

Második alkalommal rendezi meg a Junibor Egyesület és a DiVino közösen a fiatal borászok budapesti bemutatkozóját, a Junibor Borünnepet. A rendezvény az idén már négynapos lesz: a Junibor Eg

A négy nap során, a DiVino borbárban megválasztják Az Év Juniborászát is, valamint a legnépszerűbb fiatal borász közönségdíjban részesül. A belépés a Szent István téri Junibor Borünnepre ingyenes lesz, míg a DiVino borbárban szombat délután megtartott kísérő program belépőjével – melyen az összes tagborász bemutatja kedvenc borát – a résztvevők teljes egészében a Junibor Egyesületet támogatják.

A Junibor – Fiatal Borászok Egyesületét 2008-ban azzal a céllal alakítottuk, hogy olyan közösséget hozzunk létre, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A legfontosabb számunkra, hogy egymást segítsük és ez által egyre jobb és a fogyasztók által szerethető borokat készítsünk. A saját tanulásunk és továbbfejlődésünk mellett nem titkoltan azt is szeretnénk, ha a saját generációnkat meg tudnánk szólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, így nagy hangsúlyt fordítunk az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra. A II. Junibor Borünnep koncepciója az, hogy a juniborászok részvételével zajló eseményen bemutassuk, hogy a magyar bor méltó kihívója a népszerű, külföldi boroknak. Célunk, hogy a rendezvényen megélt kóstolási tapasztalatok nyomán a magyar és külföldi vendégek az év többi napján is szívesen nyúljanak a boltok polcain a magyar termékekért, ellátogassanak a bortermelő vidékeinkre. Az idei borünnepen is a főszereplők a juniborászok, amely közösség jól reprezentálja Magyarország bortermelő vidékeit. A helyszínen a borásszal való találkozás lehetőségét kapja a vendég, el tud vele beszélgetni, megismeri személyes hitvallását, gondolatait a magyar borról, borkészítésről.

Kommentek